Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Panta vai valjaat koiranpennulle

Koiran kasvaessa sen keho on jatkuvassa muutostilassa. Oikeanlainen ravitsemus ja liikunta tukevat omalta osaltaan pennun tervettä kasvua, mutta myös sopivilla ulkoiluvälineillä on suuri merkitys kehittyvälle keholle. Ulkoiluvälineet vaikuttavat suuresti myös siihen, millaiseksi koiran käyttäytyminen ulkona muodostuu.

Sopivat ulkoiluvälineet:

  • Eivät koskaan tuota koiralle kipua.
  • Eivät estä koiran luonnollista tapaa liikkua.
  • Ovat turvalliset ja kestävät.

Käyttötarkoitus vaikuttaa valintoihin

Sekä valjaat että panta puolustavat pentutaloudessa paikkaansa. Sisäsiisteyskasvatuksen ollessa vielä kesken, pikalukituksella kiinnitettävä panta mahdollistaa äkkilähdön pissapaikalle. Valjaat taas soveltuvat usein paremmin muuhun ulkoiluun ja ovat koiran keholle lempeämmät, jos pieni tättähäärä singahtaa yllättäen vaikka varpusen perään. Kuonopannat, kuristavat pannat tai vedonestovaljaat eivät sovellu koskaan koiranpennuille. Kelataluttimien eli flexien sijaan pennulla tulisi käyttää tavallista hihnaa, jotta liikkuminen olisi turvallista. Hihnan lukon on hyvä olla riittävän kevyt ja taluttimen reilun pituinen.

Feel Active

Koiran ikä, rotu ja ruumiinrakenne vaikuttavat siihen, mitä on hyvä huomioida ulkoiluvälineitä valitessa. Kaikista myymälöistämme sekä verkkosivuiltamme saat apua oikeanlaisten valjaiden ja pantojen valintaan.

Katso videolta miten panta tai valjaat puetaan koiranpennulle