Tekoja lemmikkiystävällisen Suomen puolesta

Tekoja lemmikkiystävällisen Suomen puolesta

Meille jokainen lemmikki on tärkeä ja tiedämme, että Suomi voi olla vieläkin parempi paikka eläinystävillemme. Siksi haluamme tehdä pieniä ja suuria tekoja lemmikkiystävällisemmän Suomen puolesta. Vaikka olemme erityisesti kuonokansan asialla, lemmikkiystävällinen Suomi kunnioittaa ilman muuta myös kaksijalkaisia kansalaisia.

Aloitimme 30-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi 2018 matkan kohti lemmikkiystävällisempää Suomea. Tähän mennessä olemme ehtineet jo paljon, ja lisää on tulossa!

Laumassa on voimaa! Jos sinulla on huikea idea lemmikkiystävällisemmän Suomen hyväksi, jaa se kanssamme. Jokainen tassupari on tervetullut talkoisiin. Ehkä voimme tehdä asioita yhdessä!

Tehdään yhdessä Suomesta maailman lemmikkiystävällisin maa!

Pentutehtailua vastaan Torin kanssa

Mikä on pentutehdas?

Erilaisilla lehtien ja internetin myyntipalstoilla saattaa törmätä houkutteleviin ilmoituksiin, joissa myydään paperittomia eli rekisteröimättömiä pentuja edulliseen hintaan. Paperittomuutta saatetaan perustella mitä kirjavammilla syillä, kuten puuttuvilla terveystuloksilla tai vahinkoastumisilla. Myyjä saattaa esiintyä erittäin vakuuttavasti harhauttaen helposti jopa kokeneemman lemmikinomistajan. Kaikki rekisteröimättömiä pentuja myyvät eivät ole pentutehtailijoita, mutta kannattaa pitää silmät auki!

Kaupankäyntiä eläinyksilöiden kustannuksella

Pentutehtaat ovat nimensä mukaisesti koiran- ja kissanpentujen liukuhihnamaista tehtailua emojen ja pentujen kustannuksella. Sairaita ja jatkuvasta pennuttamisesta uupuneita emoja saatetaan pitää täysin elinkelvottomissa tiloissa. Eläimet eivät saa tarvitsemaansa hoitoa ja niiden hyvinvoinnissa on aina vakavia puutteita. Niitä ei rokoteta eikä madoteta ja usein pennut ovat heikkoja, jopa sairaita. Pentutehtailu on julmaa bisnestä eläinten kustannuksella ja sen mahdollistavat ihmiset, jotka ostavat niistä pentuja. Pentutehtailua ei pidä tukea missään olosuhteissa, vaikka pentukuume olisi vakavinta mahdollista laatua. Todellinen eläinrakkaus odottaa.

Miten hankkia koira turvallisesti? Lue vinkit täältä!

Miten hankkia kissa turvallisesti? Lue vinkit täältä!

Tunnista epäilyttävät myynti-ilmoitukset Torissa

” Lemmikkieläimet ovat Torin katsotuin osasto, jossa on tälläkin hetkellä lähes 10 000 ilmoitusta ympäri Suomen. Torin laaja valikoima kattaa kissat, koirat, kalat, jyrsijät sekä monet muut eläimet ja niiden tarvikkeet.

Me Torissa haluamme mahdollistaa vastuulliset ja turvalliset lemmikkikaupat sekä eläimille että tuleville omistajilleen. Varotoimista huolimatta epäeettisyyttä ja vilpillisyyttä ei aina ole mahdollista todeta Toriin jätetyn myynti-ilmoituksen perusteella, ja välillä palveluun pääsee livahtamaan myyjiä, joilla ei ole puhtaat jauhot pussissa. Lemmikkiä hankkiessa kannattaa siis pitää tuntosarvet tanassa ja välttää kauppoja, jotka ovat liian hyviä ollakseen totta. Yhteistyössä Mustin ja Mirrin kanssa laadimme sinulle viisi (5) hyödyllistä vinkkiä lemmikin hankintaan, joilla vältät alan yleisimmät sudenkuopat.”

-Toritoimitus

Lue artikkeli kokonaisuudessaan sekä laatimamme vinkit täältä!

Seuraa Toria Facebookissa! Luvassa lemmikkiaiheisia viikkokisoja, joista voit voittaa 50 € arvoisia Musti ja Mirri -lahjakortteja.