Tekoja lemmikkiystävällisen Suomen puolesta

Tekoja lemmikkiystävällisen Suomen puolesta

Meille jokainen lemmikki on tärkeä ja tiedämme, että Suomi voi olla vieläkin parempi paikka eläinystävillemme. Siksi haluamme tehdä pieniä ja suuria tekoja lemmikkiystävällisemmän Suomen puolesta. Vaikka olemme erityisesti kuonokansan asialla, lemmikkiystävällinen Suomi kunnioittaa ilman muuta myös kaksijalkaisia kansalaisia.

Aloitimme 30-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi 2018 matkan kohti lemmikkiystävällisempää Suomea. Tähän mennessä olemme ehtineet jo paljon, ja lisää on tulossa!

Laumassa on voimaa! Jos sinulla on huikea idea lemmikkiystävällisemmän Suomen hyväksi, jaa se kanssamme. Jokainen tassupari on tervetullut talkoisiin. Ehkä voimme tehdä asioita yhdessä!

Tehdään yhdessä Suomesta maailman lemmikkiystävällisin maa!

Rakettivapaa uusivuosi

Rakettivapaa uusi vuosi

Paukkujen yö pelottaa sekä lemmikkejä että luonnossa asuvia eläimiä. Mitä jos tänä vuonna päättäisit olla ampumatta raketteja ja keksisit vaihtoehtoisen, eläinystävällisen tavan juhlistaa uutta vuotta? Niin kauan kuin rakettien ampuminen on luvallista, kannattaa lemmikkiperheessä varautua siihen, että karvatassuilla voi olla räjähdysten kanssa vaikeuksia. Kue täältä, kuinka voit helpottaa lemmikin oloa uudenvuoden yönä!

Hyviä syitä olla hankkimatta raketteja

Rakettien paukuttelu on paitsi stressaavaa eläimille se myös aiheuttaa joka vuosi vahinkoa ihmisille, kun ilotulitteita on ammuttu ilman suojalaseja tai suoraan kädestä. Lisäksi raketit aiheuttavat haittaa ympäristölle. Voisitkothan tänä vuonna käyttää rakettirahat johonkin hyödyllisempään?

Eläinystävällisiä uudenvuoden viettotapoja

  • Lähde rentouttavalle ja hiljaiselle lomalle perheen käpäläväen kanssa esimerkiksi maaseudun rauhaan tai lemmikkiystävälliseen hotelliin. Jotkut hotellit lupaavat karvaisille asiakkailleen hiljaisen uudenvuodenaaton!
  • Pysy kotona ja koita tehdä eläinystäväsi olo mahdollisimman mukavaksi: tiedät kuitenkin, että lemmikkisi on parasta seuraa! Lue vinkit lemmikin stressittömämpään uuteenvuoteen täältä!
  • Tähtisädetikut (oikein käytettynä), serpentiinit, ilmapallot, koiran- ja kissankarvat, nakit ja perunasalaatti, lupauksia uudelle vuodelle… Uutta vuotta voi juhlistaa myös häiritsemättä lemmikkiä!

Jos paukut ovat ihan pakkollista viihdettä

Jos uudenvuodenjuhlintaasi kuuluu rakettien räiskyttely, huomio kellonajat, joiden puitteissa raketteja saa ampua. Näin lemmikinomistajien on helpompi varautua paukkeeseen ja esimerkiksi ajoittaa ulkoilut, niin että eläin saa lenkkeillä ilman pelkotiloja. Liian aikaisin paukautettu raketti voi pahimmillaan säikäyttää pahaa-aavistamattoman karvaisen ulkoilijan siten, että sydänjuuriaan myöten tyrmistynyt tassulainen singahtaa karkuteille.

Muista myös suojata itsesi asianmukaisin varustein ja noudata aina turvallisuusohjeita.