Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Hyvää elämää seniorikissan kanssa

Jokainen kissa ansaitsee mahdollisimman onnelliset eläkepäivät ja hiukan erityistä hoivaa ja hellittelyä. Katso tästä vinkkejä ikääntyvän kissaystäväsi hyvään elämään.

1. Laadukas ruoka

Oikea ravitsemus on tärkeää kaikissa elämän vaiheissa. Kun kissasi ikä karttuu, tarkista että ruoan energiataso on optimaalinen. Joskus siirtyminen hieman kevyempään ruokaan on hyväksi, koska normaalipainon ylläpitäminen on seniorikissan hyvinvoinnille tärkeää. Monet seniorien täysravinnot sisältävät myös erityisesti ikääntyvän kissan hyvinvointia tukevia ainesosia. Muista tarjota kissaystävälle myös raaka- tai märkäruokaa, jotta se saa varmasti tarpeeksi nesteitä. Lue lisää seniorikissan ruokinnasta täältä!

Vinkki: Lisää seniorikissasi ravintoon myös nivelravinteita, kuten Avital Flex tai Avital Joint.

2. Lajityypillinen toiminta

Vaikka elämisen rytmi hieman hidastuu, yleensä seniorikissat nauttivat samoista asioista, joista ne ovat pitäneet nuorempinakin. Leikkituokiot sinun kanssasi, kiipeily, raapiminen ja saalistusta jäljittelevä työskentely ruoan eteen ovat hyvää toimintaa myös eläkeiässä.

3. Suun terveys

Ongelmat hammasterveydessä heikentävät ystäväsi elämänlaatua ja terveyttä. Säännöllisten, eläinlääkärin tekemien hammastarkastusten lisäksi tärkeää on päivittäinen hampaiden harjaus. Säännöllinen harjaus voi vähentää tarvetta eläinlääkärin apuun, kun sitkeää plakkia ja hammaskiveä ei pääse kertymään niin nopeasti. Lue lisää kissan hammashuollosta täältä!

4. Turkinhoito

Kissat huolehtivat karvapeitteestään itsekin hyvin, mutta joskus ihmisen auttava käsi on tarpeen, varsinkin kun lemmikki ikääntyy. Kun peset ja harjaat kissan turkkia säännöllisesti, on irtokarvaa vähemmän, eikä sitä kerry yhtä paljon suolistoon aiheuttamaan karvapalloja. Säännöllinen turkinhoito myös vilkastuttaa verenkiertoa, poistaa hilsettä ja pitää pitkän turkin takuttomana.

5. Säännölliset terveystarkastukset

On viisasta tarkastaa seniorikissan terveys eläinlääkärin vastaanotolla kerran vuodessa. Näin mahdolliset hoitoa vaativat ongelmat havaitaan ajoissa ja ystäväsi voi elää täyttä elämää mahdollisimman pitkään.