Mustin joulumureke tehdään karvakorvan (tai omistajan) maun mukaan mistä vain luuttomasta Maukas-jauhelihasta. Lihansyöjän joulupiparit maistuvat sekä kissoille että koirille sen mukaan, mitä märkäruokaa valitset. Makoisaa joulua kaikille!
Mustin joulumureke
1 dl pilkottuja tai raastettuja vihanneksia
Ohje:
Sulata liha ja kaada mahdollinen neste pois.
Sekoita hyvin kaikki ainesosat ja pyöritä taikinasta annoskokoisia limppuja.
Laita leivinpaperin tai folion päälle uunivuokaan ja paista 80 minuuttia 175 asteessa.
Voit muotoilla taikinasta myös yhden isomman murekkeen, mutta koiranjauhelihat ovat usein kohderyhmän maun mukaisesti varsin karkeaksi jauhettuja, joten leikkaaminen annospaloihin voi olla haastavaa. Koristele karvakuonon joulupäivällinen esimerkiksi kurkunpaloilla, parsakaalilla tai porkkanalla.
Lihansyöjän joulupiparit
Tarvitset:
Ohje:
Sekoita pieni määrä jauhoja märkäruokaan, kauli taikina ja paina muotilla pipareita.
Anna apukokin nuolla kulho.
Paista 175 asteessa kunnes piparit ovat kiinteitä.
Anna jäähtyä ja tarjoile.
Lemmikkien lihaisat piparit