Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Koirahieroja laukaisee jännityksiä ja stressiä

Hieronta rentouttaa lihaksia ja vauhdittaa aineenvaihduntaa

Hieronta tekee hyvää ihan jokaiselle koiralle! Se saa veren kiertämään ja aineenvaihdunnan käyntiin, poistaa lihaksista jumeja ja edistää joustavaa liikkuvuutta. Vetreällä kropalla pärjää liukkaalla ja epätasaisellakin notkeammin, mikä voi ehkäistä ikävien venähdysten ja muiden vammojen riskiä.

Hieronta on hyvä apukeino terveiden koirien lihashuoltoon. Jos liikkumisessa on jo pidemmän aikaa ollut selvää varovaisuutta tai koira ontuu, kannattaa ennen hierojalle tuloa varmistaa eläinlääkäriltä että hieronta sopii sille. Esimerkiksi nivelrikko voi vetää kaikki lihakset kireälle. Kun kipu on hoidossa, on lihaksisto rennompi ja vastaanottavaisempi käsittelylle.

Mustin ja Mirrin koirahierojalle voit varata ajan osoitteessa mustijamirri.fi/koirahieronta tai numerosta 0800 411 255.

Ensin katsotaan liikkeet ja tunnustellaan jumit

Hieroja aloittaa useimmiten katsomalla koiran liikkumista ja juttelemalla omistajan kanssa. Omistaja on yleensä mukana hoitohuoneessa koko hieronnan ajan. Varsinkin jos lemmikki on vähemmän tottunut käsittelyyn, oman ihmisen läsnäololla on rauhoittava vaikutus.

Hieronta aloitetaan lämmittelemällä lihaksia lempeästi. Koira käydään läpi kirsusta hännänpäähän. Hieroja tuntee käsissään, missä on kovia tai lämpimämpiä kohtia, jotka vaativat huomiota. Hän myös seuraa koiran mahdollisia reaktioita kosketukseen. Esimerkiksi säpsähdys voi kertoa kivusta.

Ennen hierojalle tuloa voi mielellään tehdä kevyen lämmittelevän lenkin. Ruokaa ei kannata antaa muutamaa tuntia ennen hoitoa, ja olisi hyvä, jos kakat olisi hoidettu ennen hierontaa.

Koirahieronta

Lempeällä käsittelyllä on vahva vaikutus

Hieronta pehmittää kovat lihakset, saa ne lämpenemään ja laittaa nestekierron vauhtiin. Kudoksista alkaa poistua kuona-aineita ja koko elimistön aineenvaihdunta vauhdittuu selvästi. Hieronnan jälkeen kannattaakin varautua runsaaseen juomiseen ja tiheisiin pissilenkkeihin.

Itse käsittely on koiralle kivuton ja rentouttava, ja monet nukahtavatkin hoitomatolla syvään uneen. Hieronta poistaa stressiä ja tukee kaikinpuolista hyvinvointia, joten siitä hyötyy myös ihan tavallista elämää viettävä kotikoira. Esimerkiksi vetäminen ja asfaltilla ulkoilu kiristävät lihaksia, ja ihan vain ikääntyminenkin jäykistää. Vauhdikkaita ja kuormittavia lajeja harrastavat tietävät, että säännöllinen hieronta auttaa koiraa harjoittelemaan täysipainoisesti.

Koska vaikutus aineenvaihduntaan on voimakas, ei hierontaa suositella ihan kaikille. Esimerkiksi sydänvikoja tai epilepsiaa sairastaville koirille ei hierontaa yleensä suositella, ja kasvaimista kärsivät eivät hoitoon voi tulla. Jos koiralla on jokin tulehdus tai kipuja, ne on ensin hoidettava eläinlääkärin kanssa kuntoon, mutta hieronta voi olla erinomainen tuki kuntoutumiselle. Myöskään kasvavassa iässä oleville pennuille ja juoksuaikaisille nartuille ei hierontaa yleensä suositella.

Koirahieronta