Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Koiran kanssa matkustaminen

Koira mukaan matkalle?

Perheen lomamatkaa suunnitellessa herää kysymys kannattaisiko karvainen laumanjäsen napata matkaan vai jättää tuttuun hoitopaikkaan. Päätös riippuu pitkälti matkan tarkoituksesta, kohteesta, kestosta ja koirayksilöstä: jotkut karvakaverit rakastavat seikkailla perheen mukana ja meno säilyy rentona, vaikka maisemat vaihtuvat, kun taas toiset viihtyisivät paremmin tutussa ympäristössä luottohoitajan hemmoteltavana.

Nappaa alta vinkit talteen, artikkelissa käsittelemme koiran kanssa matkustamista

  • autossa
  • junassa
  • ja lentokoneessa

Maanteiden karvainen kiitäjä – koira matkustaa autossa

Moni koira on opetellut autossa matkaamista jo pennusta lähtien, joten se voi helpoin tapa matkustaa karvakaverin kanssa (ellei koira kärsi matkapahoinvoinnista). Lisäksi pisutauoille on helppo pysähtyä tarvittaessa. Turvallisin tapa koiralle matkata autossa on kolaritestattu autohäkki.

Koira junassa – kohti kotimaan nähtävyyksiä

Lemmikkivaunussa, junan tasaisessa kyydissä matka taittuu usein mukavasti (jollei koira häiriinny mahdollisista toisista karvaisista matkustajista). Suomessa yöjuniin on saatavilla myös lemmikkihyttejä, joissa on rento matkata vähän kauemmaksikin.

Suomi lemmikin silmin – Suomi on seikkailujen maa!

Suomen huikea luonto ja vaikuttavat nähtävyydet kutsuvat kaksi- ja nelijalkaisia. Suomi Lemmikin Silmin on matkailusarja, jossa retkeilemme lemmikkien kanssa halki Suomen nuuhkien kauneimpia ja kiinnostavimpia ulkoilureittejä. Sarjassa vierailemme lemmikkiystävällisissä kohteissa ja jaamme vinkkejä lemmikin kanssa matkailuun.

 

Koira lentokoneeseen – ihan kaukomaille asti?

Koiran ottamista mukaan lentokoneeseen on syytä harkita tarkkaan. Lentomatkustaminen voi olla monelle stressaava kokemus, varsinkin jos koira ei kokonsa tai lentoyhtiön käytäntöjen vuoksi voi tulla mukaan matkustamoon, vaan joutuu matkaamaan ruumassa. Joillekin lyhytkuonoisille roduille lentämistä ei suositella lainkaan. Ennen lentomatkan varaamista voisikin olla viisasta arvioida lentomatkan järkevyys koirayksilön näkökulmasta yhdessä tutun eläinlääkärin kanssa. Koiran kanssa matkaavan kannattaa myös tutustua kohdemaan turvallisuuteen: esimerkiksi joissain maissa koirien kiusana saattaa olla tarttuvia tauteja, joilta koira olisi Suomessa turvassa.

Lisäksi ennen matkaa karvaisesta matkakumppanista haaveilevan tulee perehtyä tarkasti lentoyhtiön käytäntöihin koirien osalta, jotta kentällä vältytään ikäviltä yllätyksiltä. Käytännöt myös vaihtelevat suuresti lentoyhtiöstä riippuen. Lisäksi ulkomaille matkatessa on hyvä perehtyä koiran tuontivaatimuksiin (ja mitä tulee huomioida Suomeen palatessa). Kaikkialle vaaditaan ainakin lemmikkipassi, mikrosiru ja voimassa olevat rokotukset.