Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Koiran kynsien leikkuu ja tassujen hoito

Palveluiden etusivulle »

Tassun ”hienomekaaninen” rakenne on monimutkainen järjestelmä, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Käpälien päällä lepää koko koiran paino, ja ne ottavat vastaan lemmikin liikkuessa monipuolista kuormitusta. Tassujen säännöllinen hoito ja kynsien lyhentäminen luovat edellytykset koiran luonnollisille liikeradoille. Pidä käpälistä hyvää huolta!

Tee ainakin nämä!

Leikkaa kynnet

Kynsien päästyä liian pitkiksi kasvaa varpaiden niveliin kohdistuva kuormitus, kun jalkaterän liikerata ”vipuaa” kynsien yli. Tämä voi etenkin pennulla vaikuttaa koko raajan asentoon ja jopa altistaa nivelrikolle. Ylipitkä kynsi on myös altis halkeamaan: kova kynsimateriaali ottaa tällöin vastaan kuormitusta, jonka pitäisi kohdistua joustaviin varvasanturoihin.

Pidä tassukarvat kurissa

Takkuuntuvat tassunpohja- ja varvasvälikarvat takerruttavat pahimmillaan koko käpälän suppuun, jolloin normaali varpaiden liike estyy. Ne hiertävät helposti rikki tassunpohjan herkän ihon ja altistavat sen hiiva- ja bakteeritulehduksille.

Pitkiin tassukarvoihin tarttuvat myös lumi, lika ja kosteus. Paitsi, että lika vesi kantautuvat käpälissä sisälle, ne myös hautovat ja hiertävät ihoa. Lumipaakut aiheuttavat varpaiden väliin ja tassunpohjiin tyypillisiä, verestäviä naarmuja – pehmoinen lumi muuttuu käpälässä nopeasti rosoiseksi möykyksi, joka koiran kävellessä raapii ihon rikki.

Tassukarvoja leikatessa on syytä käyttää tarkoitukseen suunniteltuja, pyöreäkärkisiä saksiallä. Tassut voi myös ajaa varovasti trimmauskoneella. Katso kaikki kynsienhoitoon tarvittavat tarvikkeet täältä! 

Seuraa anturoiden kuntoa

Polkuanturoiden kuivuminen ja halkeileminen paitsi tuottavat koiralle kipua, myös kasvattavat tulehdusriskiä. Anturoiden haavat paranevat hitaasti, joten ennaltaehkäisyyn kannattaa ehdottomasti panostaa.

Erityisen tarkkana kannattaa olla talvella: pakkanen ja tiesuola kuivattavat anturoita. Kesällä myös kuuma hiekka ja asvaltti saattavat olla herkille käpälille liikaa. Kuivumista ehkäistään huuhtelemalla tassut huolellisesti ulkoilun jälkeen ja rasvaamalla ne tarkoitukseen suunnitellulla voiteella.

Myös sisäinen hoito auttaa monia: rasvahappovalmisteet ja sinkki-biotiinilisä kannattaa ottaa käpäliään oireilevan koiran ruokavalion tueksi.

Tuntuuko vaivalloiselta? Palvelymyymälöissämme autetaan!

Tiesithän, että moni Musti ja Mirri -myymälä tarjoaa trimmauspalveluiden lisäksi myös kynsien leikkausta ja tassuhoitoja? Meille on jokainen lemmikki tervetullut vaikka viikoittain manikyyriin, ja hallitsemme myös pitkäksi venähtäneiden kynsien hellävaraisen lyhentämisen.

Yksi suosituimpia palveluitamme on hemmotteleva tassuhoito, joka sisältää tassujen puhdistamisen, käpäläkarvojen siistimisen, hieronnan kosteuttavalla voiteella sekä tietenkin kynsihuollon.

Meille ovat tervetulleita myös ujot koirat – kaikki palvelut tehdään lempeästi lemmikkisi ehdoilla. Kerromme sinulle palvelun päätteeksi tekemistämme havainnoista ja annamme ohjeita kotihoitoon.

Tutustu palveluihin, selaa hintoja ja varaa aika

Haluaisitko lukea lisää hyödyllisiä artikkeleita? Klikkaa tästä artikkelipankin etusivulle.