Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Lemmikin vatsan ja suoliston hyvinvointi

Hyötybakteereista luonnollista tukea lemmikin hyvinvointiin

Koirien vatsaoireet puhuttavat toistuvasti lemmikkienomistajia – erityisesti syksyisin. Kyseessä ei ole sattuma, vaan ilmiölle on looginen selitys: kostea sadekeli mahdollistaa otolliset olosuhteet bakteereille ja viruksille, jotka loikkaavat helposti lenkkipolkua nuuhkivaan ystävään.

Suolistomikrobit hoitavat koko kehoa

Lemmikin suoliston erinomainen kunto on edellytys eläimen koko kehon hyvinvoinnille. Terveestä ruoansulatuskanavasta ravintoaineet ja vesi imeytyvät tehokkaasti, ja terveen suoliston mikrobit tuottavat elimistölle elintärkeitä vitamiineja.

Suoliston ongelmat voivat olla lievimmillään ilmavaivoja tai löysähköä ulostetta silloin tällöin, mutta pahimmillaan ne saattavat johtaa:

  • ravintoainepuutoksiin
  • suolistotulehduksiin
  • vastustuskyvyn laskemiseen
  • painon putoamiseen.

Normaali suolistobakteerikanta voi häiriintyä esimerkiksi ruokavalion muutoksista, roskien tai pilaantuneen ruoan syönnin seurauksena, suolistoloisista, stressistä tai antibioottikuurista.

 

Apu tilapäisiin vatsaoireisiin 

Prebioottivalmisteet auttavat akuuttien vatsaoireiden hillitsemisessä. Ne sisältävät mm. ravintokuituja, joita paksusuolen hyödyllinen mikrobisto voi fermentoida eli käyttää energiakseen käymisprosessin avulla. Lisäksi liukoiset ravintokuidut, kuten beetaglukaani, muodostavat suolen seinämään geelimäisen kalvon, joka vaikeuttaa haitallisten mikrobien kiinnittymistä suoleen.

Ripulin yllättäessä liukoiset kuidut imeyttävät ylimääräistä nestettä, ja ummetuksen aikana ne kasvattavat ulostemassan nestepitoisuutta. Erityisen tärkeää sekä ripulin että ummetuksen hoidossa on kuitenkin myös aina riittävä nesteensaannin varmistaminen.

Prebiootit hellivät hyviä bakteereja

  • Prebiootit ovat ravintokuituja, joita nisäkkään omat ruoansulatusentsyymit eivät pysty hajottamaan. Sen sijaan paksusuolen hyvät mikrobit käyttävät ravinnokseen. Kun hyödylliset mikrobit saavat ravintoa, ne lisääntyvät ja syrjäyttävät patogeenisiä bakteereja.
  • Kenties tunnetuimpia prebiootteja ovat inuliini ja pektiini. Inuliini tukee Lactobacilus- ja Bifidobakteereiden määrää suolistossa, ja pektiini auttaa muuttamaan suolen pH:n epäedulliseksi haitallisille bakteereille ja palauttamaan ulosteen normaalin rakenteen.

 

Avital Flora on helppokäyttöinen apu suoliston hyvinvointiin

Avital Flora on suomalaisten eläinlääkäreiden suunnittelema, luonnollinen ravintolisä lemmikin suoliston hyvinvointiin ja akuutin ripulin hoitoon.

  • Ylläpitää hyvälaatuista suolistomikrobistoa
  • Ehkäisee ja hoitaa toiminnallisia vatsavaivoja, kuten ripulia ja ummetusta
  • Rauhoittaa ärtynyttä ruoansulatuskanavaa.

Tuote sisältää prebiootteja (inuliini ja pektiini), beetaglukaania ja glukoosia. Sitä voidaan käyttää ripulin ja ummetuksen aikana sekä niiden jälkeen ärtynyttä suolistoa rauhoittamaan. Tarjoaminen kuuriluontoisesti vahvistaa myös tervettä suolistomikrobistoa ja siten ehkäisee ongelmia.

 

Kun vatsavaivat eivät kiusaa, lemmikki on iloinen ja elinvoimainen!