Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Mihin koira hoitoon loman ajaksi?

Koira hoitolaan lomareissun ajaksi?

Hoitolapalveluiden käyttäminen lomareissujen helpottajina pohdituttaa kovasti koiranomistajia – ja jakaa mielipiteitä. Kyselyymme vastanneista 458 oli sitä mieltä, että voi hyvin jättää lemmikin hoitoon loman ajaksi. Vastaajista 1188 taas ilmoitti, ettei jätä koiraa hoitolaan.

Milloin hoitolaan?

Koirahoitola on käytännöllinen vaihtoehto esim. silloin, jos lomakohde on kauempana ulkomailla tai lomailijan isäntäväki kärsii koira-allergiasta. Myös perhejuhlat voivat vaatia järjestelyitä karvakuonojen hoidon suhteen. Matkailua stressaava koira saattaa yllättäen viihtyä hoitolan rauhallisissa rutiineissa paremmin kuin isäntäväkensä mukana; varsinkin, jos reissulla on odotettavissa paljon vaihtuvia majoittumiskohteita tai uusia sosiaalisia ympyröitä. Lemmikit mukautuvat yleensä muutoksiin yllättävän hyvin, ja onkin mahdollista, että koiran omistaja kokee erosta suurempaa ahdistusta ja huolta kuin hoitoon jäänyt tassukaveri.

Mummolaan tai muuhun luottopaikkaan

Monilla koiranomistajilla on vahva sosiaalinen tukiverkosto, joka mahdollistaa tarpeen tullen koirien kotihoidon tai oleskelun tutussa paikassa. Eläinrakas suku voi olla suuri ilon aihe ja arjen helpottaja etenkin sinkuille koiraihmisille! Toisinaan koira on niin kaivattu arvovieras, että se kutsutaan kyläilemään pitemmäksi aikaa ilman omistajan matkailuaikeitakin. Kotihoitajiakin saattaa onnekkaimmille olla mukavasti tarjolla – suvun teini-ikäisille koirahoitajan pesti voi olla mukava tilaisuus harjoitella itsenäistymistä, ja hoitopaikassa oleskelu voi tarjota mukavaa arkiympyröistä irrottautumista myös aikuiselle. 

Kaverivahti auttaa, kun etsit hoitajaa tai ulkoiluseuraa parhaalle ystävällesi.

Aina lemmikille ei löydy hoitajaa perhepiiristä lomamatkan ajaksi, ja hoitola voi tuntua vieraalta vaihtoehdolta. Kaverivahti tarjoaa lemmikille personoidumman ratkaisun. Kun lemmikillä on oma hoitaja, lemmikki saa juuri sen tarpeisiin sopivaa, yksilöllistä hoitoa omassa kodissaan tai kodinomaisessa ympäristössä lemmikinhoitajan luona. Lisäksi lemmikinomistaja voi halutessaan pyytää tilannepäivityksiä hoitajalta. Kaverivahdin käyttö on helppoa:

  • Etsi tarpeisiisi sopiva hoitaja.
  • Ole yhteydessä ja varaa aika. Keskustele hoitajan kanssa maksusta, sopikaa tarkemmin ajasta ja tavatkaa mahdollisuuksien mukaan etukäteen.
  • Rentoudu tietäen, että lemmikkisi on valitsemasi hoitajan seurassa.

Kaverivahti on Mustin ja Mirrin Kavereilleen eli kanta-asiakkailleen tarjoama ilmainen alusta, josta lemmikinomistaja voi löytää hoitajan parhaalle ystävälleen. Alustan käyttö on ilmaista sekä lemmikinomistajille että lemmikinhoitajille. Musti ja Mirri ei myöskään ota provisiota lemmikinhoitajien tienesteistä. Lue lisää Kaverivahdista täällä!

Perheen mukana matkalle

Reissaamiseen tottunut, rauhallinen koira on mutkaton matkakumppani. Moni koiranomistaja valitsee lomakohteensa siten, että koira on tervetullut niihin mukaan. Monet hotellitkin toivottavat lemmikit tervetulleiksi: ääriesimerkki koiraystävällisestä hotellista on Tahkolla sijaitseva Musti ja Mirri Lemmikkihotelli, jossa karvakuonoista ei oteta lainkaan lisämaksua, ja niitä hemmotellaan omalla tervetuliaispaketilla. Koiranomistajien alati kasvava määrä on herätellyt myös muita hotelleita ja vuokrakohteita huomioimaan perheen nelijalkaiset jäsenet. Matkailuauto on monen koiraihmisen yhdistetty suosikkikulkuväline ja -majoittaja, ja matkailukulkupelien vuokramarkkinoilla onkin alkanut näkyä kiitettävästi tarjontaa myös lemmikkiperheille.

Haluaisitko lukea lisää hyödyllisiä artikkeleita? Klikkaa tästä artikkelipankin etusivulle.