Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Suun ja hampaiden hoito

Tiesitkö, että 80 % koiristamme kärsii hammas- ja ientulehduksista jo ensimmäisinä elinvuosinaan. Säännöllisellä kotihoidolla ehkäiset kivuliaita suun sairauksia.

Ongelmat suun terveydessä aiheuttavat kipua ja heikentävät koirasi elämänlaatua. Hoitamattomina pieniltäkin tuntuvat asiat, kuten hammaskivi, voivat aiheuttaa ajan kanssa suurempia vahinkoja. Hammasongelmien lisäksi tulehtuneet ikenet, parodontiitti (hampaan vieruskudoksen tulehdus) ja haavaumat limakalvoissa saattavat aiheuttaa paitsi kipua myös muita sairauksia, jos hoitoa laiminlyödään. Kaiken ikäisten koirien suun kuntoa tulisikin seurata säännöllisesti niin eläinlääkärillä kuin kotonakin. Tyypillisimmin hammas- ja ienvaivojen oireita ovat:

  • pahanhajuinen hengitys
  • verta vuotavat ikenet
  • voimakas kuolaaminen
  • huono ruokahalu
  • keltainen tai ruskea plakki hampaan pinnassa
  • suun raapiminen ja hinkkaaminen.

 

Outoa oireilua?

Joskus hampaat ja suu vaikuttavat silmämääräisesti terveeltä, mutta koiran käyttäytyminen ja tavat muuttuvat. ”Taisteluleikit” eivät ehkä enää kiinnosta koiraa tai se lakkaa kantamasta leluja suussaan. Koirasta saattaa tulla apaattinen, levoton, jopa aggressiivinen, eikä se halua, että sen päähän kosketaan. Vaikka oireet saattavat sopia moniin eri sairauksiin, on suun kuntoon suositeltavaa luoda tällöin erityissilmäys. Eläinlääkärin tekemän hammashoidon lisäksi tehokas suun ja hampaiden jatkohoito kotona on ensiarvoisen tärkeää, koiran pysyvän hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Innovatiivista, tehokasta ja helppoa hampaidenhoitoa

Avital Avident Oral on hienojakoinen, lemmikin juomaveteen sekoitettava hajuton ja mauton jauhe, joka ennaltaehkäisee hammasongelmia ja auttaa taistelussa niitä vastaan. Se on valmistettu lemmikeille tutkitusti turvallisista ainesosista: vaikuttavana aineena ovat antibakteeriset Dentalzyme-kasvientsyymit sekä mm. luonnonmukainen matcha -vihreä tee. Luonnollisten ainesosien hyödyllinen yhteisvaikutus suun terveyteen on tieteellisesti todennettu ja tutkimuksesta on julkaistu vertaisarviointi.*

 

Jauheyhdisteen toimintamekanismi on kaksiosainen:

1. Tuote muuttaa syljen koostumusta niin, että se tuhoaa plakkia ja hammaskiveä aiheuttavia haitallisia bakteereja sekä ehkäisee niiden kasvua ja leviämistä.

2. Lemmikin juodessa, tuotteen vaikuttavat ainesosat pääsevät suoraan kosketukseen hampaiden ja ikenien kanssa, jolloin ne vaikuttavat välittömästi tuhoten ruokajäämiä ja puhdistaen pienimmätkin hammasvälit.

 

Avident Oral vahvistaa myös suun luontaista vastustuskykyä ja sen säännöllinen käyttö ennaltaehkäisee tulehduksia ja kivuliaita ien- ja hammassairauksia. Puhdas suu, terveet hampaat ja ikenet sekä raikkaampi hengitys auttavat lemmikkiäsi voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin ja elämään täysipainoista elämää!

Suosittelemme myös säännöllistä hampaiden harjausta Avital Avident Toothpastella.

 

*Tutustu tutkimustuloksiin: "Reduced Dental Plaque Formation in Dogs Drinking a Solution Containing Natural Antimicrobial Herbal Enzymes and Organic Matcha Green Tea," Scientifica, vol. 2016, Article ID 2183623, 8 pages, 2016. doi:10.1155/2016/2183623.

 

Lue täältä  lisää tutkimuksia

Tutustu tutkimuksiin tarkemmin täältä:

 

1. Health Canada 2014. List of permitted food enzymes.

 

2. Lindinger, MI. Reduced dental plaque formation in dogs drinking a solution containing natural antimicrobial herbal enzymes and organic matcha green tea. Scientifica: Veterinary Science. 2016. (in press)

 

3. Narotzki B, Levy Y, Aizenbud D, Reznick AZ. Green tea and its major polyphenol EGCG increase the activity of oral peroxidases. Adv Exp Med Biol. 2013;756:99-104.

 

4. SIDS 2002. Initial assessment report for sodium bicarbonate.

 

Tärkeimmät tieteelliset viitteet:

FDA 2013a. Table 1. Food Additives Derived from Microorganisms listed in 21 CFR 172 and 173.

 

FDA 2015. Select Committee on GRAS Substances (SCOGS) Opinion: Sodium bicarbonate.

 

Goenka P, Sarawgi A, Karun V, Nigam AG, Dutta S, Marwah N. Camellia sinensis (Tea): Implications and role in preventing dental decay. Pharmacogn Rev. 2013 Jul;7(14):152-6. doi: 10.4103/0973-7847.120515.

 

Hara K, Ohara M, Hayashi I, Hino T, Nishimura R, Iwasaki Y, Ogawa T, Ohyama Y, Sugiyama M, Amano H. The green tea polyphenol (-)-epigallocatechin gallate precipitates salivary proteins including alpha-amylase: biochemical implications for oral health. Eur J Oral Sci. 2012 Apr;120(2):132-9.