Koiran ulkoloiset

Ketäs siellä karvakorvan karvan sisällä asustelee? Annettaisiinko ikäville vuokralaisille häätö!
Täit, kirput, punkit ja muut lemmikkikotien häiriköt on syytä karkottaa välittömästi tiehensä, jos niitä tavataan. Tihutyöläiset aiheuttavat epämiellyttävää kutinaa ja iho-oireita, mutta saattavat myös tartuttaa vaarallisia tauteja! Ennaltaehkäisy kannattaa, on helpompaa ja turvallisempaa pitää ulkoloiset loitolla kuin korjata niiden aiheuttamia tuhoja!

Punkki tuo tuliaisina tauteja

Punkkivälitteiset taudit yleistyvät Suomessa sitä mukaa, kun eri punkkikannat valtaavat alaa. Vakavimpia punkkivälitteisiä tauteja ovat borrelioosi sekä anaplasmoosi. Taudit tarttuvat myös koirille, ja ne oireilevat hyvin yksilöllisesti. Punkkitautien diagnosointi voi olla haastavaa oireiden sopiessa monenlaiseen sairaudenkuvaan. Punkit, jotka ovat olleet kiinnittyneinä koiraan yli 24 h ennen poistamista, ovat aina tartuntariski lemmikille. Taudit eivät tartu koiralta toiselle lemmikille tai ihmiselle. Punkkivälitteiset taudit ovat vakavia!

  • Kevät-, kesä- ja syksyaikaan tarkista koiran turkki päivittäin huolellisesti punkkien varalta. Jos punkki on jo kiinnittynyt koiraan, poista se viipymättä punkinpoistinta käyttäen!
  • Fixodida Zx lisäravinne saattaa ehkäistä ulkoloisia. Tuote annetaan sisäisesti ja se soveltuu myös pienille pentukoirille.
  • Punkkipantoja ja -liuoksia, jotka sisältävät karkottavia ainesosia, voi ostaa ainoastaan apteekeista.

Koiran täi ei tartu

Täi aiheuttaa koiralle kutinaa. Se elelee koirassa imien verta eikä tartu ihmiseen tai toisiin lemmikkilajeihin, kuten kissoihin. Usein täit vaihtavat omistajiaan näyttelykehien laidoilla tai koirapuistokontaktien välityksellä. Jos koira rapsuttelee tavallista enemmän, voi tiheä täikampa paljastaa kuokkavieraat. Täit voi karkottaa apteekista saatavalla täishampoolla.

Kirput hyppäävät kyytiin metsäneläimistä

Luonnossa elävät pienpedot ja muut villieläimet saattavat tartuttaa kirppuja koiraan. Erityisesti metsästävillä koirilla riski on keskimääräistä suurempi. Kirppu singahtaa vikkelästi myös muihin potentiaalisiin kohteisiin, kuten kodin muihin lemmikkeihin ja ihmisiin. Kirput aiheuttavat kutinaa ja iho-oireita.

Hyttyset, paarmat ja muut kesäillan ”ilot”

Suomalaiseen kesään kuuluu olennaisena osana hyttysten ininä ja paarman pörinä. Nämä pienet kiusantekijät häiritsevät puremillaan myös koiria. Iholle nousee puremien jälkeen punoittavia ja kutittavia paukamia, jotka koira rapsuttaa helposti rikki. Iho ärtyy ja saattaa tulehtua. Herkkäihoiset koirat saattavat saada myös allergiaoireita. Yhtäkkiä kesäaika ei olekaan kivaa, järvessä ei saa kahlailla rikkinäisen ihon vuoksi ja kutina kiusaa yötä päivää.

  • Mitä jos kokeilisitkin ensi kesänä Biospotix Dermocarea? Liuos lievittää iho-oireita ja kutinaa, sekä lisäksi hoitaa jo ärsyyntynyttä ihoa.

Älä kärvistele enää koirasi takia muuta kuin makkaraa. Anna koirasi nauttia kesäiltojen iloista rauhallisin mielin!

P.S.
Muista häätää myös sisäloiset aika ajoin! Katso videovinkkimme alla, kuinka päästä eroon ikävistä kiusanhengistä.

Punkin poisto koirasta

 

8 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva

8 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva

Back to top