Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Kissanpennun hampaiden hoito

Erilaiset suun- ja hampaiden terveysongelmat ovat hämmästyttävän yleisiä kissoilla, vaikka ne olisivat ehkäistävissä säännöllisellä kotihoidolla. Siksi kitaan kurkkimisesta on hyvä tehdä pennulle arkipäiväinen toimenpide. Hampaiden ronklaaminen on jokaisesta kissalapsosesta tietysti ällöttävää. Sen vuoksi tärkein tavoite on tehdä suuhun koskemisesta maailman makoisin juttu! Nyt ei välitetä hammaspeikoista; karkkia ei kannata säästellä tässä harjoituksessa.

Harjoitellaan hampaiden tutkimista

  • Kun pentusi on hieman unelias, nosta sen suupieltä lyhyen hetken ajan ja palkitse makupalalla. Pidä huolta, että pentu pysyy rauhallisena.
  • Toista harjoitusta kahtena päivänä, 3–4 kertaa molemmille puolille suuta.
  • Kun suupielien nostaminen sujuu hyvin, tunnustele seuraavina päivinä pienen hetken ajan pennun hampaita ja ikeniä. Palkitse makupaloilla.
  • Toista harjoitus 3 kertaa molemmille puolille suuta ja jätä harjoitus tähän. Pidä huolta, että pennun tunnetila on rauhallinen, kun harjoittelet.
  • Jos pentu yrittää purra kättäsi, odota että se rauhoittuu, ennen kuin aloitat harjoituksen alusta. Ethän koskaan anna pentusi leikkiä käsilläsi.
  • Kun ylähampaiden tunnustelua on harjoiteltu ja se sujuu hyvin, siirry harjoittelemaan alahampaiden tutkimista. Aloita harjoitus alusta.

Laajennetaan harjoitusta

Kun pentu on tottunut siihen, että koskettelet sen suuta ja hampaita, voit pyytää myös toisen perheenjäsenen toistamaan harjoitusta. Aloita tällöin harjoitus pelkästä suupielen nostamisesta. Muista huolehtia siitä, että suun ja hampaiden tutkiminen on pennusta aina mukavaa. Suuta ei tule koskaan käsitellä väkisin.

hampaidenhoito

Kotitiikerikin hyötyy hammaspyykistä

Lemmikin hampaat tarvitsevat yhtä säännöllistä kotihoitoa kuin meidän ihmistenkin purukalusto. Ajatus kissan hampaiden pesemisestä voi huvittaa, mutta päivittäinen hampaiden harjaaminen on paras tapa ehkäistä plakin ja hammaskiven muodostumista, ientulehdusta ja muita kivuliaita suun sairauksia myös kissoilla.

Hampaiden kotihoito on paras aloittaa silloin, kun hampaat ovat vielä hyvässä kunnossa. Siksi harjoittelukin tulee aloittaa jo pentuiässä. Kissan hampaat harjataan pehmeällä hammasharjalla ja erityisesti lemmikeille tarkoitetulla entsymaattisella hammastahnalla.

Vinkki

Ylläpidä kissasi ien- ja hammasterveyttä helposti lisäämällä sen juomaveteen Avital Avident Oral -jauhetta.