Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Kissanpennun hampaiden vaihtuminen

Myös kissanpennut kaipaavat joskus töitä hampailleen. Kun hankit pennulle luvallista pureskeltavaa, säästyvät kirjojen kulmat ja puhelimen laturin johto todennäköisemmin.

Tilauksessa upouusi purukalusto

Kuten koiranpentujenkin, myös kissanpentujen maitohampaat vaihtuvat pysyviin hampaisiin n. 4–5 kuukauden ikäisenä. Hampaiden vaihtumisen aikana pennulla voi myös olla lisääntynyt tarve pureskella tavaroita.

Hampaiden vaihtumisen ajankohdan huomaaminen vaatii omistajalta tarkkaavaisuutta, sillä irtoavat hampaat ovat niin pieniä, että kissa usein nielee ne, tai ne päätyvät imuriin. Maitohampaiden irtoamista pysyvien hampaiden tieltä on kuitenkin hyvä seurailla: yleensä hampaat irtoavat itsestään, mutta joskus harvoin siihen voidaan tarvita ihmisen apua. Pennulla saattaa olla hampaiden vaihtuessa hetkellisesti kahdeksankin kulmahammasta näkyvillä, mikä voi näyttää hurjalta, mutta on täysin normaalia.

Mitä purtavaa kissanpennulle voi tarjota?

Sydän on sitkeä lihas, jonka jäystäminen tekee hyvää kissan leuoille ja hampaille. Maukas-tuoteperheestä löydät esimerkiksi kissoille hyvin sopivia sian- ja naudansydänpaloja sekä broilerin kivipiiraa. Jos kissasi ei innostu syömään niitä raakana, ne voi myös kypsentää.

Monet viiksekkäät kulinaristit nauttivat myös näiden pureskelusta:

Kissanpennulle kannattaa tarjota paljon erilaisia makuja ja tekstuureja maisteltavaksi, näin luontaisesta nirsokirsusta kasvaa ennakkoluuloton kotipeto.

Maukas

Tutustu kissan nirsoilua käsittelevään artikkeliin täältä.