Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Kissanpennun kiipeilypuun valinta

Kissasi on nyt rasavillissä iässä. Jos et vielä ole hankkinut kotiisi raapimispuuta ja/tai muita luvallisia raapimispaikkoja, nyt on viimeistään aika! Mahdollisuus lajityypillisten käytösten ilmentämiseen purkaa kissan stressiä ja erittää mielihyvähormoneita sen kehoon. Kissa elää kolmiulotteisesti ja nauttii, kun sille tarjotaan hellyjä, tasoja ja kiipeilymahdollisuuksia.

Kiipeileminen on kissan hyvinvoinnin perusedellytys.

  • Kissalle mieleinen raapimapuu saattaa ehkäistä kynsien teroittamista ei-toivottuihin paikkoihin, kuten kodin design-mattoon…
  • Ikkunan eteen sijoitettuna kiipeilypuu tarjoaa uusia näköaloja ja virikkeistää kissavillikkoa, tarjoten pihan parhaan tosi-television.
  • Kannustaa kissaasi kiipeilemään ja liikkumaan enemmän omaehtoisesti. Vartalon vetreytyshetket hellivät kasvavaa kehoa.

Täältä löydät koko laadukkaan kiipeilypuuvalikoimamme!

Saammeko esitellä: sarjansa tukevimmat!

Kissalle mieleinen kiipeilypuu nostaa sen elämänlaatua ja parantaa hyvinvointia! Miten sitten valita juuri oikeanlainen raapimapuu?

Onko sinulla monikissatalous?

Kissalauman kirmatessa käpälärallia pitkin kotia, kannattaa kiinnittää erityishuomiota kiipeilypuun tukevuuteen ja kokoon. Kahden tai useamman kissan talouksiin suosittelemmekin puuta, jossa paino jakautuu alaosasta useamman tolpan päälle. On myös suositeltavaa, että puussa on useampia tasoja ja nukkumapesiä. Näin jokaiselle tiikerille on ikioma taukopaikka.

Minkä kokoinen kissastasi kasvaa?

Kissan tulisi voida aikuiskoossaankin venyttää itsensä koko pituudeltaan suoraksi ja teroittaa siitä asennosta kynsiään. Jos siis lemmikkistäsi on kasvamassa kokonainen gepardi, hanki puu, jossa on ainakin yksi erityispitkä tolppa. Näin kissa voi esteettä venyttää kehonsa suoraksi. Liian pieni ja kevyt puu saattaa pahimmillaan myös kaatua suurikokoisen kissakaverin käpälöidessä sitä. 

kissapuu

Onko kissasi hyvin riehakas?

Villeille ja vauhdikkaille viiksiviikareille suosittelemme kiipeilypuuta, jonka paino jakautuu alaosasta useamman tolpan päälle ja joka on mahdollisimman korkea. Näin vauhdilla puuhun sinkoava silkkitassu voi nauttia kiipeilyn huumasta, eikä kiinnostu liikaa esimerkiksi kirjahyllyille hyppimisestä.

Raapiiko kissasi ei-toivottuja paikkoja?

Tällöin suosittelemme hankkimaan vähintään kaksi erilaista raapimapuuta kotiisi. Mitä enemmän minitiikerillä on luvallisia paikkoja pedikyyrille, sitä harvemmin se kokee tarvetta muotoilla sohvannurkkaa uusiksi. Kun kissa kiinnittää huomiota luvalliseen kynsimispaikkaan, kuten raapimapuuhun, palkitse se välittömästi herkuilla tai iloisella huiskaleikillä. Näin vahvistat haluttua käytöstä. 

Arvostaako kissasi omaa rauhaa ja nukkuu mielellään piilossa katseilta?

Valitse tällöin ujokuonolle raapimapuu, jossa on erilaisia pesäkoloja – myös korkealla. Harkitsevalla luonteella varustettu kissa arvostaa mahdollisuuksia piiloutua ja tarkkailla turvakolostaan maailman menoa.

Katso alta videovinkit raapimapuun valintaan!