Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Kissanruoan valinta

Maailma on täynnä erilaisia kissanruokintatapoja ja -suosituksia. Lähes jokaisella lemmikinomistajalla on mielipide siitä, mikä on paras tapa ruokkia pentua. Miten mielipideviidakossa voi löytää omalle kissalle sopivan ruokintatavan? Helposti! Oli ruokintasuuntaus mikä tahansa, kasvuikäinen herkkukuono tarvitsee tasapainotettua täysravintoa kasvunsa tueksi.

Miten valita sopiva ruoka pennulle?

Erilaisten penturuokien määrä hämmentää kokenuttakin kuluttajaa. Tarjonta on monenkirjavaa ja ruokia saa niin erikoismyymälöistä kuin päivittäistavarakaupoistakin. Kun valitset pennullesi ruokaa, tarkista aina, että tuote on täysravinto.

Katso ravintosisältöluettelosta ainakin nämä:

  • Lihapitoisuus – korkea lihapitoisuus on laadukkaan ruoan tunnusmerkki. Tuotteen proteiinipitoisuuden tulisi olla korkea ja proteiinin päälähteenä tulisi olla liha.
  • Rasvapitoisuus – kissanpennun vatsa on pieni, mutta energiankulutus suurta. Siksi se tarvitsee runsaasti rasvaa ruokaansa. Rasva on monella muullakin tapaa välttämätöntä elimistölle.

Laadukas ravinto antaa kissanpennullesi oikeanlaiset eväät kasvuun ja on pitkän, terveen elämän perusta. Lihapitoisen ravinnon hinta saattaa olla korkeampi, mutta sitä kuluu usein huomattavasti vähemmän kuin halvempaa ja heikompilaatuista muonaa.

Jätösten pieni määrä kertoo, että ravinto imeytyy hyvin ja kissasi elimistö hyödyntää ruoan.

Haluaisitko luotettavaa apua ruoan valintaan?

Musti ja Mirri -myymälöiden henkilökunta tuntee hyvin kissojen ravinnontarpeet ja osaa opastaa parhaimman ruoan valinnassa. Jokainen kissa on yksilö ja ruoan valinta aloitetaan kartoittamalla sinun kissasi tarpeet. Myymälöissämme saat aina henkilökohtaista palvelua ja tukea silkkitassusi hoitoon.

ruokintaopas

Voiko kissan raakaruokkia?

Kissanpennun voi myös raakaruokkia, mutta tällöin on tärkeää huomioida, että ravintoon tulee lisätä tarvittavat lisäravinteet terveen kasvun tueksi, tai varmistaa, että valittu raakaruoka on täysravinto (esim. Maukas Possu-silakka-kana-pullat). Vaikka kissanpentu söisi pääasiassa kuivaraksuja, se hyötyy huomattavasti raakatuotteiden sisällyttämisestä edes jossain määrin ruokavalioon.

Täältä voit lukea artikkelin kissan raakaruokinnasta.

Täältä voit ladata pienen raakaruokintaoppaan.

Voiko kissalle antaa maitotuotteita?

Vaikka monet herkkukuonot pitävät maitotuotteiden mausta, ne eivät sovi kissoille, vaan aiheuttavat helposti vatsanväänteitä ja ripulia. Kissat juovat usein heikosti, joten lisänesteelle olisi kuitenkin usein tarvetta kissan ruokavaliossa. Hankala yhtälö? Ei suinkaan! Kissoille on saatavilla nykyään maistuvia terveysjuomia ja maidonkorvikkeita, joita voi tarjota joko kohentamaan kissan hyvinvointia tai puhtaasti nöpönenän hemmotteluksi. Lisäksi märkä- tai raakaruoan lisääminen ruokavalioon auttaa nesteensaannissa.