Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Miksi koirankakkaa kannattaa kerätä?

Kakankeruu on harvan suosikkihommaa, mutta monet meistä hoitavat silti velvollisuutensa ja keräävät pienetkin pökäleet – ylistyshaukahdus heille! Jokainen kakkahommista asiallisesti huolehtiva pennunomistaja ansaitsee (ei-haisevat) aplodit sekä asuinyhteisöltään, muilta koiraihmisiltä että itse koirilta.

Kakankeruu on tärkeää puuhaa seuraavista syistä:

  • Kakan kerääminen suojelee koiria ulostevälitteisiltä mikrobi- ja loistartunnoilta. Erityisesti pennut puuhailevat pökäleiden kanssa mielellään ja ovat alttiita saamaan matotartuntoja.
  • Kakan kouriminen päivittäin mahdollistaa pennun vatsan toiminnan seuraamisen. Jatkuvat löysät läjät tai pienet kuivat kikkareet kertovat ruokavalion sopimattomuudesta. Kuuntele siis, mitä kakka kertoo.
  • Kakkaa keräävä tekee tärkeää PR-työtä kaikkien koiraihmisten maineen eteen. Kumartumisesi kakan puoleen kyllä huomataan!
  • Kakkaa keräävä vie krooniselta koiravihaajalta pois pökäleen verran motivaatiota lisäkiukkuun. Sinun keräämäsi kakka voi olla juuri se, johon astuminen olisi ehkä katkaissut kamelin selän ja käynnistänyt koiravihaajan tihutyöt.

Juhlavaa juttua kakkahommista ei saa taiottua millään, mutta haisevan homman hoitamisesta tulee yllättävän hyvä mieli. Ja vaikka kukaan ei olisi todistamassa urotyötä, röyhistä rintaasi, taatusti naapurisi verhot heilahtivat juuri hieman.

kakkapussit