Yhteistä puuhaa sadesäällä

Sateella

Vilkkaalle nuorelle karvatassulle passiivinen päivä sisällä voi olla vaikea, vaikka moni maailmaa nähnyt seniori nukkuukin mielellään pitkät päikkärit takan vieressä. Jos sadepäiviä on useampi peräkkäin, on fiksua keksiä kaverille puuhaa, ettei pitkästyminen purkaudu luvattomiin kohteisiin.

Aktivointilelut

Aktivointilelut perustuvat lähes poikkeuksetta siihen, että sisään jemmataan namia ja koira tai kissa joutuu tekemään töitä saadakseen herkut ulos. Itsekin voi askarrella ajankulua laittamalla nappuloita tai märkäruokaa esim. tyhjän maitopurkin sisään ja teippaamalla paketin kiinni. Siivottavaa silppua siinä on tietysti aina tuloksena.

Kestävämmät ja enemmän aivotyötä tarjoavat, tarkoitukseen suunnitellut lelut löydät koirille täältä ja kissoille täältä. Kissan aktivoinnista löydät lisää tietoa ja vinkkejä myös täältä.

Luut

Koiralle järsiminen on motivoivaa ja varsin hyödyllistäkin ajankulua, joten kunnollista haastetta antava lihaisa luu on aarre. Mutta huomio! Varsinkin jos tiedät lemmikkisi kärsimättömäksi ja ahneeksi, pidä luun kaluajaa silmällä ja ota herkku pois, kun se alkaa lähestyä nielemiskokoa. Helpoiten aarteen saa parempaan turvaan vaihtokaupalla; usein makkarapala tai lihapulla osoittautuu kelpo valuutaksi.

Luu- ja lihapullavalikoimaan voit tutustua täällä. Myös kissat saavat toteuttaa pureskeluviettiään esim. broilerinkaulaa järsimällä. Kissojen raakaherkkuvalikoiman löydät täältä. Jos siis käytettävissä on pakastin, raakapakasteet tarjoavat kivoja vaihtoehtoja.

Kissanminttua ja matatabia

Kissalle voi aina tarjota huumaavan ihanan leikkituokion kissanminttua ja matatabia sisältävillä leluilla. Hurmosta tarjoavien lelujen valikoiman löydät täältä.

Nenähommia

Koira on vahvasti hajuaistiaan käyttävä eläin, ja hajupuuhat antavat sille hyvää ajanvietettä ja tervetulleita haasteita. Pieniä nenäharjoituksia voi tehdä sisälläkin. Yksinkertaisimmillaan voit ripotella ja piilotella päivän ruokanappulat pitkin huonetta etsittäväksi. Piilottele nameja kippojen alle, kankaan sisään ja aktivointileluihin.

Opetellaan uusi asia

Aivotyö on tehokasta rauhoittamaan paljon virtaa sisältäviä lemmikkejä. Kunnon pähkäilyn jälkeen unikin kyllä maistuu. Iloisen ja positiivisen kouluttamisen perusteita voit kurkata esim. täältä. Perusniksi on uuden asian omaksuminen pieninä osasina ja kunnon palkitseminen. Tarjoaa aivotyötä myös kaksijalkaiselle!

Sadetakki niskaan ja lenkille

Vaikka taivaalta tulisi pikku-ukkoja, kunnon lenkki virkistää, rentouttaa ja hoitaa sielua! Hyvät varusteet rohkaisevat myös vettä hylkivät lemmikit mukaan. Sadevarusteita koiralle löydät täältä.