Thundershirt

Jännittää, pelottaa, ahdistaa? Thundershirtin aikaansaama paine vähentää lemmikin ahdistusta, ja auttaa sitä rentoutumaan jännitystä aiheuttavissa tilanteissa. Painepaita on turvallinen käyttää ja lempeä apu lemmikillesi! Tutkimuksissa on havaittu, että niillä koirilla, joilla on Thundershirt päällä, esiintyy vähemmän levottoman käytöksen merkkejä. Lisäksi koirien syke pysyy alhaisempana kuin verrokkiryhmien koirilla. Painepaitaa on käytetty erinomaisin tuloksin tukihoitona... Näytä lisää

Jännittää, pelottaa, ahdistaa?

Thundershirtin aikaansaama paine vähentää lemmikin ahdistusta, ja auttaa sitä rentoutumaan jännitystä aiheuttavissa tilanteissa. Painepaita on turvallinen käyttää ja lempeä apu lemmikillesi!

Tutkimuksissa on havaittu, että niillä koirilla, joilla on Thundershirt päällä, esiintyy vähemmän levottoman käytöksen merkkejä. Lisäksi koirien syke pysyy alhaisempana kuin verrokkiryhmien koirilla.

Painepaitaa on käytetty erinomaisin tuloksin tukihoitona muun muassa seuraaviin käytösongelmiin:

 • Eroahdistus
 • Pelkotilat
 • Ääniarkuus
 • Hermostuneisuus
 • Stressi
 • Ylivilkkaus
 • Diagnosoitu ahdistuneisuushäiriö

Mikäli lemmikkisi kärsii ylläolevista ongelmista, suosittelemme Thundershirtin käytön lisäksi konsultoimaan koulutettua, käytöshäiriöihin erikoistunutta eläintenkouluttajaa. Tärkeintä on aina saada lemmikille kokonaisvaltaisesti apua. Joskus tarvitaan myös eläinlääkärin määräämää lääkehoitoa.

Thundershirtin lisäksi avuksi on hyvä ottaa tyynnyttävät feromonivalmisteet, joista löydät kissoille ja koirille omansa! Myös jotkin lisäravinteet on ehkä perusteltua ottaa hoitoa tukemaan.


Mitä tulee tietää, ennen kuin Thundershirt otetaan käyttöön?

Thundershirt vaikuttaa lemmikin oloon pehmytkudoksiin kohdistuvan paineen avulla. Jotta sillä olisi toivottu vaikutus, tulee paineen olla kohtuullisen napakka. Tämä saattaa aluksi tuntua lemmikistä oudolta, siksi paidan käyttäminen tulee aina opettaa sille hallitusti ja etukäteen.

 • Painepaitaa ei tule koskaan pukea ensimmäistä kertaa lemmikin päälle silloin kun se osoittaa merkkejä pelosta tai ahdistuneisuudesta! Lemmikki saattaa tällöin yhdistää pelkotilan Thundershirtiin!

Pidä aluksi painepaitaa lemmikin päällä lyhyitä aikoja ja nosta paineen tuntua rauhallisessa tahdissa, sitä mukaa kun lemmikki tottuu siihen. Painepaita ei saa koskaan olla niin tiukalla, että se estää lemmikkiä liikkumasta normaalisti! Varmistathan myös, että kissasi kykenee tekemään tarpeensa hiekkalaatikkoon painepaita päällä.


Pelkotilat

Arkuus on osittain periytyvä ominaisuus. Pelkotilat taas syntyvät usein puutteellisesta sosiaalistamisesta varhaisessa pentuvaiheessa tai epämiellyttävistä kokemuksista. Ei myöskään ole epätavallista, että pelkotilan taustalta paljastuu vakavia terveysongelmia. Pelko heikentää aina lemmikin elämänlaatua.

 • Lemmikkiä ei tule koskaan pakottaa tilanteeseen, jossa se tuntee pelkoa! Pakottaminen pahentaa aina pelkotiloja!

Pelot yleistyvät hyvin nopeasti ja voimakkaasti. Koira on saattanut esimerkiksi omistajan kanssa ulkoillessaan säikähtää jostain kuuluvaa kovaa pamausta tai ukonilmaa.

Kun koira säikähtää jotakin, se yhdistää salamannopeasti usein kaiken sillä hetkellä ympärillä olevan pelon tunteeseen. Tätä kutsutaan pelkoehdollistumaksi.

Myöhemmin koira saattaa alkaa pelätä ihmisen silmin outoja ja hassujakin asioita. Omistaja ei ehkä tiedosta, että pamauksen kuuluessa koiran ohi ajoi polkupyörä, satoi vettä, omistajalla oli kahiseva takki, kaukana käveli ihminen sateenvarjon kanssa, ilmanpaine muuttui ja omistaja käytti tyynnyttelevää ääntä. Nämä kaikki jäi ehkä huomiotta ihmiseltä, mutta koiran aivot taltioivat ne hetkessä.

Pahimmillaan pelkotila yleistyy ja koira ahdistuu. Pikku hiljaa pelko alkaakin käsittää kaikki alkuperäisessä tilanteessa olleet ärsykkeet. Se alkaa myös kohdistua asioihin, jotka vain etäisesti muistuttavat niitä. Esimerkiksi aiemmin pelästyessään koiran aivoihin jäi muistijälki omistajan kahisevasta takista. Hiljalleen kaikki kahisevat vaatteet alkavat ahdistaa ja pelottaa koiraa. Omistaja ei ehkä ymmärrä käytöstä, eikä ota sitä tosissaan. Koiralle pelko on kuitenkin todellinen.

Pelkojen vyyhti voi olla laaja ja vaikeasti hallittava, mutta ammattitaitoisen avun kanssa lemmikkisi voi vapautua niistä! Pelkotilojen kouluttamisessa käytetään usein menetelmiä, joita kutsutaan siedättämiseksi ja vastaehdollistamiseksi.

Videovinkit Thundershirtin käyttöön löydät täältä.

2022-11-01
42,99
42,99
 • Löytyy varastosta
 •