Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Vinkkejä seniorikoiran terveelliseen ruokavalioon

Oikea ruokavalio vaikuttaa suoraan ikääntyvän koiran kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, joten on viisasta kiinnittää erityistä huomiota siihen, mitä seniorin kuppiin laitat. Katso tästä vinkit koiraseniorin terveelliseen ruokavalioon.

Mistä tunnistat laadukkaan ruoan

Kaikki koirat hyötyvät korkealaatuisesta ruoasta, ja sen perusta on sama iästä riippumatta: paljon proteiinia oikeasta lihasta. Mitä muuta pitäisi ottaa huomioon ruokaa valitessa? Lue vastaukset ruokintaoppaastamme.

Kiinnitä huomiota koirasi painoon

Ylipaino on lemmikeillä tavallinen ongelma. Liiasta painosta kärsivät erityisesti seniorilemmikit, ja se voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Ennaltaehkäisevä painontarkkailu on helpompaa kuin laihduttaminen. Erityisesti leikatuille ja ikääntyville koirille kehitetyt ruoat sisältävät yleensä vähemmän kaloreita. Usein nämä ruoat sisältävät myös ainesosia, jotka tukevat esimerkiksi nivelten hyvinvointia.

Lue lisää koiran ylipainosta täältä!

Erityisiä ruokia erityisiin tarpeisiin

Ikä voi tuoda tullessaan myös terveysongelmia. Säännölliset terveystarkastukset ovat erityisen tärkeitä vanhoille koirille, koska joidenkin terveysongelmien havaitseminen voi olla vaikeaa (monet koirat ovat mestareita piilottelemaan kipua). Sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen havaitseminen ovat avainasemassa onnellisten eläkepäivien turvaamisessa. Ongelmien huomaaminen on tärkeää siksikin, että usein terveyshaasteet vaativat muutoksia myös ruokavalioon.

Tiesitkö, että verkkovalikoimastamme löytyvät myös eläinlääkäriruoat? Suosittelemme kuitenkin, että konsultoit aina eläinlääkäriä ennen vaihtamista erikoisruokaan. Tutustu erikoisruokiimme täältä!


 

 

 

 

 

Ravintolisät hyvinvointia tukemaan

Monet seniorikoirat hyötyvät terveyttä tukemaan tarkoitetuista ravintolisistä, kuten nivelravinteistä ja omega-rasvahapoista.

  • Avital Joint on tieteellisesti tutkittu, mm. antioksidantteja, rasvahappoja ja entsyymejä sisältävä nivelten hyvinvointia tukeva ravintolisä, joka voi ehkäistä nivelongelmia.
  • Avital Flex sisältää kondroitiinia, MSM:ää, glukosamiinia ja C-vitamiinia, joita käytetään yleisesti tukemaan nivelten hyvinvointia.
  • Avital Omega -jauhe on helppo tapa lisätä omega-rasvahappoja lemmikin ruokavalioon. Oikeassa suhteessa olevat omega-rasvahapot tarjoavat monia terveyshyötyjä.
  • Avital Oral ehkäisee plakin ja hammaskiven kertymistä. Helposti veteen sekoitettava jauhe yhdistettynä säännölliseen harjaukseen on hyvä lisä taistelussa kissoilla yleisiä hammasongelmia vastaan.