Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Terveellisiä lahjaideoita lemmikeille

Terveelliset lahjaideat lemmikeille

Lemmikit ovat tärkeitä perheenjäseniä, ja monet lemmikinomistajat haluavat hankkia jotain kivaa nelijalkaisille ystävilleen jouluksi. Arvokkain lahja, jonka voit eläimellesi antaa on aineeton: laatuaikaa sinun kanssasi. Mutta myös lahjat, jotka tukevat lemmikkisi hyvinvointia ovat hyviä. Poimi parhaat lahjaideat tästä artikkelista.

Terveellisiä lahjaideoita koirille

 • Laaturuoka auttaa koiraasi voimaan hyvin. Mistä sitten tiedät, onko ruoka korkealaatuista? Lue vastaus ruokintaoppaastamme! 
 • Aika hyvinvointipalveluihin: Olisiko nyt hyvä aika harjoitella sujuvampaa hihnakäytöstä, vai haluaisitko hemmotella ystävääsi hieronnalla?
 • Aktivointilelu: Koirat rakastavat neniensä ja hoksottimiensa käyttämistä ruoan saamiseksi.
 • Jotain pureskeltavaa: Pureskelu on koirien perustarve ja erittäin palkitsevaa. Valitse purulelu, puruluu tai kestävä herkku oman koirasi mieltymyksen mukaan.
 • Uusi harrastus: Miksette aloittaisi jotain harrastusta, josta molemmat nautitte, esimerkiksi agility tai nose work. Jotkut harrastukset sopivat kotioloihinkin. Paljon tietoa koirien harrastusmahdollisuuksista löydät täältä!
 • Uusi panta tai valjas: Onko kaverisi panta tai valjas sen liikkumistottumusten mukainen? Esimerkiksi istuva valjas tai leveä panta on ergonomisempi vaihtoehto koiralle, jolla on tapana tempoilla tai vetää hihnassa. Tervetuloa myymälään kokeilemaan erilaisia ulkoiluvarusteita! Valitaan yhdessä koirallesi sopiva panta tai valjas.

Terveellisiä lahjaideoita kissoille

 • Laaturuoka auttaa kissaasi voimaan hyvin. Muista sisällyttää kissasi ruokavalioon myös maistuvaa märkä- tai raakaruokaa. Kissat eivät tunne janoa kovinkaan hyvin, joten ne saavat märkä- ja raakaruoista elintärkeää nestettä maistuvassa muodossa. Mistä sitten tiedät, onko ruoka korkealaatuista? Lue vastaus ruokintaoppaastamme!
 • Laadukas kissanhiekka, joka on silkkitassusi maun mukaan valittu: Kun valitset kissanhiekan, josta kissasi pitää ja pidät hiekkalaatikon siistinä, kissa käy mielellään tarpeillaan. Mitä enemmän viiruhäntä juo ja pissaa, sitä parempi sen virtsateille.
 • Uusi hiekkalaatikko: Milloin viimeksi vaihdoit kissan hiekkalaatikon? Vanha ja naarmuinen kissanvessa kerää bakteereja ja alkaa ajan mittaan haista. Hiekkalaatikko pitäisi vaihtaa ainakin kerran vuodessa. Jos kotona on useampi kissa, tarkista että laatikkoja on tarpeeksi; nyrkkisääntönä hiekkalaatikoita pitäisi olla yhtä monta kuin kissoja plus yksi ylimääräinen.
 • Vesiautomaatti on hyvä lahja samasta syystä kuin märkä- ja raakaruoka. Raikas virtaava vesi houkuttelee kissaasi juomaan enemmän.
 • Raapima- ja kiipeilypuu on tärkeä kaikille kissoille, koska se auttaa kissaa tyydyttämään luontaisia käyttäytymistarpeitaan ja saattaa innostaa sitä liikkumaan ja leikkimään enemmän (ja auttaa huonekaluja pysymään turvassa kynsiltä).
 • Aktivointilelut: Kissoilla on vahva saalistusvietti, ja ne tekevät mielellään työtä ruokansa eteen. Nirsolle kissalle voi ruoka maistua ’metsästettynä’ paremmin, ja leikkiminen on hyväksi kaikille kissoille.

Terveellisiä lahjaideoita pieneläimille

 • Laadukas ruoka auttaa pientä ystävääsi voimaan hyvin. Valitse aina lajispesifinen ruoka, joka vastaa lemmikkisi ravitsemustarpeita. Nämä tarpeet voivat vaihdella suuresti jopa kanien ja jyrsijöiden kesken.
 • Jotakin nakerrettavaa: Pureskelu on monien pieneläinten perustarve, ja erityisen tärkeää niille, joiden hampaat kasvavat jatkuvasti. Varmista että pureskeltava on eläimelle sopivaa.
 • Uusi pesäkolo: Koska monet pikkulemmikit ovat luonnossa saaliseläimiä, niillä on voimakas tarve päästä aika ajoin piiloutumaan, ja siksi ne tarvitseva mukavia piilopaikkoja.
 • Isompi häkki: Useille pienlemmikeille häkki on pääasiallinen koti, ja vaikka ne viettäisivät paljon aikaa häkin ulkopuolellakin, häkin tulisi olla riittävän mukava ja iso (ja korkea). Varmista myös, että pikkuystävälläsi on mahdollisuudet toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä kotonaan.
 • Lelut, joihin voi piilottaa ruokaa ja herkkuja: Monet pieneläimet rakastavat ruoan etsiskelyä, jota ne tekisivät paljon myös luonnonoloissa.