Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Pennun ensimmäinen joulu

Pennun ensimmäinen joulu

Monelle jouluvapaa on täydellinen aika toivottaa tervetulleeksi uusi perheenjäsen. Pentu ei silti koskaan saa olla joululahja, vaan koiran tai kissan ottamisen tulee olla huolellisesti harkittu päätös, jonka takana seisoo koko perhe. Kun suuri päätös on tehty, katso tästä kuinka teet uuden ystäväsi joulusta mahdollisimman mahtavan!

Hyvästit joulun hälinälle

Omaan kotiin saapuminen on valtava muutos pienen kissan tai koiran elämässä. Jos pentu on tullut perheeseen vasta hetki ennen joulua, on viisasta pitää juhlijoiden määrä pienenä ja koti uudelle karvatassulle mahdollisimman stressittömänä (mainio tekosyy siivota vähemmän ja viettää enemmän aikaa kaikkein läheisimpiesi kanssa).

Lisää vinkkejä ensimmäisiin päiviin uuden pentusi kanssa löydät täältä:

Turvallista juhlintaa

Ihmisten joulujuhlinnassa on paljon lemmikeille vaarallisia asioita, varsinkin pennuille, jotka ovat uteliaita ja kaappaavat mielellään kaiken mahdollisen leikkikaluikseen. Lahjanarut, lasten lelut, ihmisten ruoka ja herkut, viherkasvit ja kukat, palavat kynttilät, särkyvät lasikoristeet… listaa voi jatkaa vaikka kuinka. Kartoita suurimat riskit ennen aattoa ja pidä pentua silmällä, niin voitte molemmat nauttia joulusta. Lue lisää joulun vaaroista täältä!

Joulupäivällinen

Monet ihmisten ruoat ja herkut ovat lemmikeille haitallisia, jotkut jopa vaarallisia. Jo joulustressi itsessään voi aiheuttaa pennulle ripulia, saatikka sitten jos kaverisi pääsee maistamaan sopimattomia herkkuja. Yleensä oma perhe tietää, että ihmisruoka ei ole lemmikille hyvästä, mutta jouluvierailla voi olla kiusaus sujauttaa uudelle perheenjäsenellesi kinkkuviipale tai pari.

 • Vinkki: Varaudu joulun stressivatsaan pennuille sopivalla valmisteella, esimerkiksi Avital Floralla.

Mitä lahjaksi pennulle?

Paras lahja, jonka voit pienelle ystävällesi antaa on tietenkin läsnäolosi, mutta monet lemmikit osallistuvat mielellään myös pakettien avaamiseen. Muista pitää riehakasta karvatonttuasi silmällä, ettei se pääse nielemään nauhoja, pakettipapereita tai lasten leluja.

Lahjaideoita koiranpennuille:

 • Terveellinen ruoka on aina hyvä lahja, jolla on vaikutus kaverisi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin myös pitkällä tähtäimellä. Esimerkiksi Nutrima-, Purenatural- ja Brit Care -ruoat ovat hyviksi nuuskittuja!
 • Aktivointilelut antavat pentujen tehdä töitä ruokansa eteen, ja ne rakastavat sitä. Aloita helpommilla leluilla ja siirry vaativampiin sitä mukaa kun pentu kasvaa.
 • Jokin sopiva pureskeltava, kuten pennulle sopiva purulelu tai herkku, on aina hyväksi (ja pitää pennun erossa uusista joululahjatossuistasi).
 • Omia leluja, joilla pentu voi leikkiä, jottei se kähvellä ihmisten lahjoja (tai sitten se kähveltää kuitenkin). Muista pitää lasten lelut poissa pennun ulottuvilta.

Lahjaideoita kissanpennuille:

 • Raapima- tai kiipeilypuu innostaa kissanpentua käyttämään kynsiään parempaan kohteeseen kuin sohva. Korkeasta kiipeilypuusta on myös kiva tähyillä joulua viettäviä kaksijalkaisia!
 • Aktivointilelut pitävät energisen pikkutiikerin kiireisenä! Aktivointi jäljittelee kissan luontaista ravinnonhankintakäyttäytymistä ja lisää kissan aivoissa erittyvien mielihyvähormonien määrää.
 • Hiirileluja, palloja, huiskia...
 • Oma peti tai maja, jossa on mukava rauhoittua juhlahumun jälkeen.

Varaudu uudenvuoden juhintaan

 • Monet eläimet pelkäävät ilotulituksia henkensä edestä, joten ota etukäteen huomioon muutama asia ennen uudenvuoden juhlintaa.
 • Varustaudu päivään hankkimalla varmuuden vuoksi pennuille sopivia rauhoittavia tuotteita, kuten koiranpennulle sopiva Adaptil- ja kissanpennulle sopiva Feliway-feromonihaihdutin. Myös aktivointilelu tai muu toiminta saattaa viedä lemmikin huomiota pois metelistä.
 • Kun menette ulos (jo muutama päivä ennen uudenvuoden aattoa), pidä pentu tukevasti taluttimessa, koska yllättävä ääni saattaa säikäyttää sen karkuun. Kissanpentua ei pidä viedä lainkaan ulos välillä 27.12.–1.1.
 • Älä jätä karvaista ystävääsi yksin uudeksivuodeksi, vaikka se näyttäisikin rauhalliselta.
 • Kun meteli on kovimmillaan, älä vie koiraa ulos lainkaan. Varaa mieluummin pissa-alustoja ja jatka sisäsiisteyskasvatusta kun mekkala on taas ohi.
 • Lisää vinkkejä lemmikin uuteenvuoteen löydät tästä artikkelista.