Koiran ongelmakäytösneuvonta

Monilla koirilla on erilaisia toimintamalleja ja käytöksiä, jotka heikentävät omistajan, mutta ennen kaikkea lemmikin omaa elämänlaatua ja aiheuttavat stressiä. Käytösten taustalla voi olla monenlaisia syitä, kuten traumaattisia tapahtumia, terveysongelmia, geneettistä alttiutta, opittua käyttäytymistä tai esimerkiksi laji- ja rotutyypillisen käytöksen ilmenemistä tavalla, joka aiheuttaa arkielämässä haastavia tilanteita.

Ongelmakäytösneuvonnan tavoite on aina kohentaa kokonaisvaltaisesti koiran vointia, etsiä sopivia ratkaisuja pulmallisiin tilanteisiin ja parantaa näin arkielämän mielekkyyttä. Käynnille tulemista ei kannata hävetä tai jännittää, erilaiset haasteet ovat paljon luultua yleisempiä ja niihin voi saada apua!

Varaa aika ongelmakäytösneuvojalle täältä tai soita numeroon 0800 411 255.

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Ensimmäisellä käynnillä kartoitetaan aina vallitseva tilanne ja analysoidaan tarkasti ongelmakäytöksen taustat, jotta koulutuksessa voidaan keskittyä ennen kaikkea käytöksen aiheuttavaan syyhyn. Tapaaminen on vastaanottotilassa, jossa ei ole muita koiria tai ihmisiä käytösneuvojamme lisäksi. Huoneiden ovissa on lasi-ikkunat, jotka voidaan peittää heti käynnin aluksi näkösuojalla, jos lemmikin on vaikeaa rauhoittua.

Jos vastaanottotilaan saapuminen aiheuttaa lemmikille haasteita, voi kouluttaja tavata asiakkaan jo parkkipaikalla, josta voidaan siirtyä tilanteen mukaan yhdessä myymälän läpi vastaanottohuoneeseen. Saapumis- ja poistumiskäytäntöjä voidaan muokata tarvittaessa yksilöllisesti, jos asiakas ilmoittaa lemmikin erityistarpeista etukäteen asiakaspalveluumme. (Puhelin: 0800 411 255. Puhelu on maksuton.)

Jo ensimmäisen käynnin yhteydessä ongelmakäytösneuvojamme suunnittelee yhdessä asiakkaan kanssa koulutusprosessin, välitavoitteet ja mahdolliset tukihoidolliset toimenpiteet. Tarvittaessa kouluttaja konsultoi eläinlääkäriäfysioterapeuttia tai muiden alojen ammattilaisia hoidon onnistumiseksi. Jos on aihetta epäillä, että ongelmakäytöksen taustalla saattaa olla myös terveydellisiä syitä, lemmikille voidaan varata aika eläinlääkärin tarkastukseen.

Ensimmäisen tapaamisen jälkeen varataan usein yksityiskoulutustunti seurantaa varten. Tarvittaessa käytösneuvojamme voi olla asiakkaaseen yhteydessä myös sähköpostitse.

Minkälaisia koirien käytösongelmia hyvinvointipalveluissa hoidetaan?

Käytösneuvojillemme varataan aika tyypillisimmin silloin, kun koira kärsii esimerkiksi seuraavista haasteista:

 • erilaiset aggressiot
 • voimakas remmirähinä
 • reaktiivisuus
 • pelkotilat ja fobiat
 • ääniarkuus
 • sisäsiisteysongelmat
 • eroahdistus
 • pakko-oireinen käytös
 • monikoiratalouksien resurssiriidat
 • liikkuvien kohteiden jahtaaminen
 • jatkuva haukkuminen
 • vaativat ongelmat hoitotoimenpiteissä
 • yliaktiivisuus ja keskittymishäiriöt.

Vastaanotolle ovat tervetulleita kaikenlaiset lemmikit omistajineen, olipa asia minkälainen tahansa! Kokeneet ongelmakäytösneuvojamme ovat paikalla sinua ja lemmikkiäsi varten.

Varaa aika ongelmakäytösneuvojalle täältä tai puhelimitse numerosta 0800 411 255.

Ongelmakäytösneuvonta kerryttää kanta-asiakkaillemme eli Kavereillemme rahanarvoista bonusta. Liity veloituksetta kanta-asiakkaaksi täältä.

Miten koulutuksessa onnistutaan?

On todella kiitettävää, että omistaja haluaa sitoutua lemmikkinsä hyvinvointiin ja kouluttamiseen. Jokainen terve eläinystävä voi oppia uusia käytösmalleja – kaikenlaista käytöstä voidaan kouluttaa! Jos ei-toivotun käytöksen taustalta löytyy terveysongelmia, lemmikki hoidetaan aluksi hellästi kuntoon ja vasta sitten aloitetaan koulutus. Ongelmakäytösneuvoja on lemmikinomistajan tukihenkilö, joka osallistuu tarvittaessa koulutusprosessiin juuri niin usein kuin asiakas sitä haluaa. Kouluttajan tärkein tavoite on opastaa omistajaa kouluttamaan omaa koiraansa ja nostaa käytösmuokkauksen ja hoidon myötä koiran elämänlaatua kokonaisvaltaisesti. Omistajan omalla aktiivisuudella, motivaatiolla ja sitoutumisella prosessiin on suuri merkitys, jotta käytöstä voidaan pysyvästi muokata.

Pysyviä muutoksia pikaratkaisujen sijaan

Ongelmakäytösneuvojamme tarjoavat harvoin pikaratkaisuja, koska usein niillä pyritään vaimentamaan yksittäisiä käytöksiä eikä hoitamaan niiden taustalla vaikuttavia syitä. Pikaratkaisut eivät juuri koskaan tuo pitkäkestoista apua pulmatilanteisiin vaan käytöshaasteet saattavat laajentua tai tulla esiin täysin uudenlaisena häiriökäyttäytymisenä.

Vaikka käytösmuokkaus on monissa tapauksissa viikkoja tai kuukausia kestävä prosessi, saa koira sekä omistaja usein kuitenkin huomattavaa helpotusta elämään jo heti ensimmäisen kouluttajakäynnin jälkeen. Ongelmallisen käytöksen taustalla vaikuttavien syiden ymmärtäminen auttaa omistajaa näkemään koiran käyttäytymisen oikeassa valossa ja käytännönläheinen opastus antaa valmiudet toimia uudella tavalla arjessa.

Keitä ongelmakäytösneuvojamme ovat?

Kaikki tiloissamme vastaanottoa pitävät ongelmakäytösneuvojamme ovat ammattiinsa koulutettuja, käyttäytymisen ja kouluttamisen asiantuntijoita. Toimintaperiaatteemme perustuvat aina nykyaikaiseen käyttäytymistieteeseen sekä tutkitusti toimiviin, eläimen hyvinvointia edistäviin toimintatapoihin.

Paljon käytettyjä työkalujamme ovat mm. siedättäminen ja vastaehdollistaminen sekä muut modernit koulutustavat. Koiralle ei missään tilanteessa aiheuteta pelkoa tai kipua vaan koulutus on aina lempeää ja lemmikin tunteet huomioivaa. Asiakas voi siis tulla luoksemme luottavaisin mielin.

Bonusta Kaverille!

Ongelmakäytösneuvonta kerryttää kanta-asiakkaillemme eli Kavereillemme rahanarvoista bonusta. Liity veloituksetta kanta-asiakkaaksi täältä.

Varaa aika ongelmakäytösneuvojalle soita numeroon 0800 411 255. (Puhelu on maksuton.)

Oletko tulossa vastaanotolle? Lue saapumisohje täältä.