Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Tee kodistasi koiranpennulle turvallinen

Uutena pennunomistajana opit väistämättä myös uuden suhtautumisen pentuarjen pieniin vastoinkäymisiin: Kun ensimmäisen kerran astut lämpimään kakkaläjään tai pissalammikkoon, tiedät että sinusta on tullut oikea koiranomistaja. Lähes jokaisesta koirataloudesta löytyy myös hampaanjäljillä varustettu kaapinkulma tai yhdet puoliksi nakerretut aamutohvelit, jotka muistuttavat terävien pentuhampaiden aikakaudesta. Kaikkeen et voi siis varautua, mutta näillä vinkeillä teet kodistasi hiukan pennunkestävämmän, ja ennen kaikkea turvallisemman pienelle ystävällesi!

Estä pääsy vaarallisiin paikkoihin

Kätevä koiraportti tai -aitaus estää koiranpentua ehtimästä vaarallisiin paikkoihin, kuten jyrkkiin portaisiin tai sähköjohtoihin sekä suojaa kotiasi suuremmilta vahingoilta pennun jäädessä yksin, sillä pisut on helpompi löytää ja rajatun tilan tuhot ennakoida. Huomioi portin valinnassa pinnojen leveys, ettei pieni ystäväsi saa päätään työnnettyä niiden välistä. Älä myöskään jätä koiraa liian pieneen tilaan.

Varmista, että pennun kitaan ei päädy mitään vaarallista

Pennulle on luontaista tutustua maailmaan hampaillaan. Kieltosanan hokeminen ja rankaisu eivät ratkaise tilannetta, vaan pikkuviikaria kannattaa kannustaa järsimään sallittuja kohteita. Onkin tärkeää, että pennulle on tarjolla runsaasti sallittua purtavaa, kuten puruluita ja puruleluja. Valvothan myös aina pienen ystäväsi leikki- ja luuhetkiä.

puruluut

Varmista myös, ettei pieni piraija pääse puremaan tai syömään mitään sille vaarallista, kuten sähköjohtoja tai myrkyllisiä huonekasveja. Myös monet ihmisille turvalliset aineet voivat olla lemmikeille myrkyllisiä tai haitallisia, kuten suklaa, ksylitoli, hiiva, pähkinät, rusinat, monet ihmisille tarkoitetut lääkkeet…

Joskus naskalit eksyvät toistuvasti samaan kaapin kulmaan tai pöydän jalkaan. Pahanmakuinen, mutta vaaraton Chew Stopper -suihke tekee luvattomista purupuuhista vähemmän houkuttelevia. Suihketta voidaan suihkuttaa lähes kaikille kodin pinnoille.

Kun ensimmäisen kerran astut lämpimään kakkaläjään tai pissalammikkoon, tiedät että sinusta on tullut oikea koiranomistaja. 

Ehkäise pahimmat pissavahingot

Rullaa matot, levitä pissa-alustoja lattialle ja varaa valmiiksi tehokasta Simple Solution -pesuainetta, sillä yksikään pentukoti ei voi vahingoilta välttyä. Lisää vinkkejä pikkuviikarin sisäsiisteysharjoituksiin löydät täältä!