Pentutreffit UKK

 

Pentutreffit: usein kysytyt kysymykset

 

Kuinka kauan pentutreffit kestävät?

 • Pentutreffien kesto on 30 minuuttia. Tapahtuma alkaa ennalta ilmoitettuna ajankohtana, joten saavuthan ajoissa paikalle.

En ole Mustin ja Mirrin kanta-asiakas eli Kaveri, voinko silti osallistua pentutreffeille?

 • Pentutreffit on tarkoitettu vain Kavereillemme ja niille osallistuminen on maksutonta. Voit liittyä Kaveriksi tai PentuKaveriksi myymälässä ennen ensimmäisiä pentutreffejä. Kaveriksi voi rekisteröityä helposti myös täällä! Kaveruus ei maksa mitään.

Tarvitseeko pentutreffeille varata ennalta paikkaa?

Mistä tiedän, mihin pentutreffiryhmään pentuni soveltuu?

 • Pennut jaetaan kokonsa, ikänsä ja yksilöllisen leikkitapansa perusteella ryhmiin. Pentutreffiohjaaja tai muu myymälähenkilökunta auttaa sopivan ryhmän valinnassa. Jos ryhmä tuntuu epäsopivalta, voi seuraavalla kerralla ilmoittautua toiseen ryhmään.

Kuinka suuria pentutreffiryhmät ovat?

 • Ryhmien koko vaihtelee osallistujamäärän mukaan. Mikäli pentuja on paikalla hyvin paljon, voidaan leikkiä jaksottaa niin, että osa pennuista on tauolla esim. pissalla tai pelaamassa pelejä ja osa sosiaalistuu ryhmässä. Joissain myymälöissämme on myös mahdollista jakaa aitaus kahtia, jolloin useampi pentu pääsee samanaikaisesti tutustumaan toisiinsa hallitusti.

Pentuni on luonteeltaan ujo ja varautunut, voinko osallistua treffeille sen kanssa?

 • Voit, ja ehdottomasti sinun myös kannattaa osallistua! Usein ujot ja harkitsevatkin pennut hyötyvät pentutreffeistä, kun ne saavat ensin kaikessa rauhassa tutustua tilanteeseen turvallisen välimatkan päästä. Pentutreffeillä pentua ei koskaan pakoteta olemaan leikkiaitauksessa. Jos arkatassuja on useampi, niille tarjotaan tilaisuus tutustua toisiinsa ja harjoitella sosialisoitumista yhdessä. Vaikka pentusi ei rohkaistuisikaan vielä ensimmäisellä kerralla leikkiin mukaan, saa se arvokkaita kokemuksia elämästä vain katselemalla ja kuuntelemalla muiden leikkiä. Jos pennulla on ujo luonne, on kriittisen tärkeää tarjota sille paljon mukavia ja turvallisia kokemuksia!

Pentuni on luonteeltaan hyvin riehakas ja villi, voinko osallistua treffeille sen kanssa?

 • Ilman muuta! Hyvin temperamenttisille ja riehakkaille pennuille saatetaan suositella ryhmää, jossa on yhtä vauhdikasta seuraa. Vilkkaat pennut myös ohjataan tauoille hieman useammin kuin muut, jotta leikki ei kiihdy liikaa. Pentutreffit päättyvät aina rauhoittumishetkeen. Tämä on erinomaista harjoitusta vauhtiveikoille.

Pennullani ei ole suomalaista rokotustodistusta, voinko osallistua treffeille sen kanssa?

 • Mustin ja Mirrin pentutreffeille osallistumisen ehtona on suomalainen rokotustodistus, joten ulkomailla rokotettu pentu ei voi osallistua tapahtumaan. Rokotuslinjaukset on tehty yhteistyössä eläinlääkäreiden ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Pentuja tulee Suomeen hyvin erilaisista olosuhteista ja lähtömaista. Jokainen pentu on taustoistaan huolimatta yhtä arvokas, ja kannustammekin kaikkia vierailemaan muuten myymälöissämme. Jokainen pentu ansaitsee iloisia kokemuksia ja hellää huolenpitoa!

Voinko jättää pentuni pentutreffeille ja käydä itse asioilla?

 • Pennun omistaja tai valvoja on koko treffien ajan vastuussa omasta pennustaan. Pentua ei siis voi jättää leikkimään ja poistua itse paikalta. Jos omistaja haluaa piipahtaa asioilla tai tutustua myymälän valikoimiin, pentu tulee ottaa mukaan.

Voinko palkita pentua makupaloilla treffien aikana?

 • Mustissa ja Mirrissä kannustamme kouluttamaan eläimiä positiivisen vahvistamisen keinoin erilaisia palkkioita käyttämällä, eikä rankaisuja käytetä. Pentutreffeillä on suotavaa palkita omaa pentua leikkikehän ulkopuolella kaikesta toivotusta käyttäytymisestä. Leikkikehän sisälle ei pidä ojentaa tai heitellä makupaloja tai leluja, ettei pennuille tule niistä riitaa.

Mitä tarvitsen treffeille mukaan?

 • Ota ensimmäisellä kerralla mukaasi koiran suomalainen rokotustodistus. Kun rokotussuojan voimassaolo on tarkistettu, saat pentutreffipassin. Passilla todistat jatkossa, että pentu on rokotettu. Mukaasi tarvitset myös pennun oman juomakupin sekä makupaloja. Loppurauhoittumista varten voit tuoda mukanasi koiran oman alustan. Pennulla tulee olla tavalliset valjaat tai kuristamaton kaulapanta. Ennen kuin leikki alkaa, pennuilta poistetaan pannat, valjaat ja mahdolliset vaatteet.

Mitä jos pentuni pissaa tai kakkaa sisälle?

 • Yksikään pentu ei ole 100 % ”vesitiivis”, vaan vahinkoja sattuu jokaiselle. Tästä syystä ohjaaja lähettää pentuja pissatauoille toistuvasti. Jos pentusi tekee tarpeensa sisälle, meiltä löytyvät siivousvälineet vahingon korjaamiseen. Mikäli pentu pissaa tai kakkaa leikkikehän ulkopuolelle, omistajalle annetaan siivoustarvikkeet ja hän voi putsata vahingon. Pissavahinkoja ei kannata pelätä! Ne ovat osa normaalia koiranpentuarkea, ja myymälässä on totuttu niihin.

Voivatko lapseni tulla pentutreffejä katsomaan?

 • Koko perhe on lämpimästi tervetullut seuraamaan iloisia pentutreffejämme! Pienille lapsille on hyvä etukäteen kertoa, että vieraita pentuja ei tule lähestyä, ja pentujen leikkikehän sisälle ei voi mennä. Lapsien mukanaolo tarjoaa lapsettomien perheiden koiranpennuille mukavan kokemuksen pikkuihmisistä, joten koko perheen mukaan ottaminen on palvelus kaikille pentutreffeille saapuville pennuille!

Voinko nostaa oman pentuni kesken leikin aitauksesta pois?

 • Omistaja on aina pentunsa paras tuntija, ja voit milloin tahansa nostaa pentusi pois aitauksesta. Muista ilmoittaa aikeesi pentutreffien ohjaajalle, jotta hän voi tarvittaessa auttaa ja esimerkiksi houkutella muita pentuja kauemmas.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Voit olla suoraan yhteydessä Pentutreffejä järjestävään myymälään tai ottaa yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu(at)mustijamirri.fi.