Tekoja lemmikkiystävällisen Suomen puolesta

Tekoja lemmikkiystävällisen Suomen puolesta

Meille jokainen lemmikki on tärkeä ja tiedämme, että Suomi voi olla vieläkin parempi paikka eläinystävillemme. Siksi haluamme tehdä pieniä ja suuria tekoja lemmikkiystävällisemmän Suomen puolesta. Vaikka olemme erityisesti kuonokansan asialla, lemmikkiystävällinen Suomi kunnioittaa ilman muuta myös kaksijalkaisia kansalaisia.

Aloitimme 30-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi 2018 matkan kohti lemmikkiystävällisempää Suomea. Tähän mennessä olemme ehtineet jo paljon, ja lisää on tulossa!

Laumassa on voimaa! Jos sinulla on huikea idea lemmikkiystävällisemmän Suomen hyväksi, jaa se kanssamme. Jokainen tassupari on tervetullut talkoisiin. Ehkä voimme tehdä asioita yhdessä!

Tehdään yhdessä Suomesta maailman lemmikkiystävällisin maa!

Tervetuloa töihin, karvatassu!

Lemmikki lisää ihmisten hyvinvointia työpaikallakin, mutta monessa paikassa vielä emmitään karvaisten työkavereiden toivottamista tervetulleiksi. Kokosimme yhdessä Toimistokoirat ry:n kanssa muutamia hyviä perusteluja ja käytännön vinkkejä, joista voi olla apua päätöksenteossa.

 

 

Miksi työpaikalla kannattaa olla koiria?

 • Koirat vähentävät ihan tutkimuksen mukaan ihmisten stressiä työpaikalla. Paitsi oma koira, myös työkaverin koira tepsii! Nykymaailmassa se ei ole ihan vähäinen hyöty.
 • Yksittäinen työntekijä voi paremmin, kun voi tarpeen tullen tuoda lemmikin töihin. Jos tietää, että työpäivä venyy, tai jos on illaksi menoa, voi omistajalla olla huoli lemmikin hyvinvoinnista. Huoli pois ja koira mukaan töihin!
 • Koirat lisäävät sosiaalista kanssakäymistä ihmisten kesken. Karvaiset työkaverit ovat tehokkaita jäänmurtajia ja yhteisyyden synnyttäjiä. Ihmisille ei toisinaan tule puhutuksi kuin se välttämätön, mutta koiralle rupattelu tulee kuin itsestään.
 • Lyhyet jaloittelutauot työpäivän välissä ovat työhyvinvoinnin ammattilaistenkin suosittelemia. Pari pissilenkkiä päivän mittaan vetreyttää omistajaa – tai innokasta työkaveria.
 • Lemmikit tuovat työpaikalle hyvää ja positiivista fiilistä. Kaikissa työpaikoissa, joissa koiria on usein mukana, kokemus on sama: kun töissä on koira, ihmiset hymyilevät paljon enemmän ja tunnelma on selvästi rennompi.

Muutama käytännön niksi

 • Kaikki koirakaverit eivät ole parhaimmillaan toisten koirien seurassa. Kannattaakin sopia etukäteen koreografiat työkavereiden kanssa: kuka tuo kenetkin ja milloin, ja millaisia pelisääntöjä noudatetaan.
 • Tarpeen tullen voi lemmikit ja niiden kulkureitit rajoittaa vain osaan työpaikkaa. Ennen kuin tuo karvaisen työkaverin toimistoon, on tärkeää käydä keskustelu mahdollisista peloista ja allergioista.
 • Koiralle voi rajata oman työpisteen, jossa se pysyy esim. aitauksessa tai muuten rajatulla alueella, etenkin jos toimistolla vierailee useampi koira samanaikaisesti. 
 • Mukaan ainakin peti, kuppi ja lelu. Työpäivä on pitkä koirakaverillekin: puruluu ja aktivointilelu antavat puuhaa, ja mukava peti houkuttelee päivätorkuille. Vesikuppi on aina tärkeä, ja kohtuullinen namivarasto edistää mahdollisia työsuhdeneuvotteluja ja uusien kumppanuuksien solmimista.
 • Jos lemmikkisi on vähän ujo tai muuten vain vaatii tutustumisrauhaa, kerro se työkavereille ja ripusta vielä vaikka ohjeet viereen. Kovin arkaa koiraa ei tietenkään voi tuoda työpaikalle stressaantumaan, mutta luonteeltaan vetäytyvät pärjäävät hyvin, kunhan ne saavat oman tilansa ja aikansa.
 • Ota huomioon muut tassutyöntekijät: sairastunut koira voi levittää pöpöjä ja juoksuisen nartun on varmasti parempi pysytellä kotosalla.
 • On reilua antaa lemmikille aikaa asettua. Ensimmäinen päivä uudessa työpaikassa voi olla jännä ja levoton, mutta kun tilanne tulee tutuksi, suurin osa koirista on varsin rauhallisia työkavereita.

Kokoa tästä koiralle toimistopaketti

Portit ja aitauksetPedit ja alustat Kupit ja tarvikkeet LelutNamitPuruluut

 

Lemmikkiystävällisemmät työpaikat ovat yksi Mustin ja Mirrin 30-vuotisjuhlavuoden tavoitteista. Vaikka tässä keskitymme käytännössä koiriin, niin työkaveriksi voi hyvin toisinaan ottaa myös reippaan ja sosiaalisen kissan, kanin tai vaikka marsun.

Kampanjasuunnittelussa oli mukana Toimistokoirat ry ja videot tehtiin yhdessä SEK:in kanssa.

Musti ja Mirri + Toimistokoirat