Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Lemmikin terveys ja hyvinvointi

 

kissan ja koiran terveys

 

Lemmikin perusterveys rakennetaan päivittäisillä teoilla – aivan, kuten ihmisenkin. Fiksuilla valinnoilla ja pienillä, arkisilla muutoksilla voi olla kauaskantoisia seurauksia, jotka saattavat säästää lemmikkisi eläinlääkärikäynniltä jos toiseltakin. Olemme Mustilla ja Mirrillä koonneet tuotevalikoiman lemmikin hyvinvointia ajatellen, tutustu tuotteisiin täälllä! 

Pidä huolta ruoansulatuselimistä!

Suoliston terveys heijastuu kokonaisvaltaisesti lemmikkisi vointiin. Miten lemmikkisi vatsa voi? Ruoansulatuksen ongelmat näkyvät lievimmillään pehmeinä ulosteina ja runsaina ilmavaivoina, vakavimmillaan puutostiloina ja tulehduksina. Mahanpurujen taustalla voivat olla esim. suolistomikrobien
epätasapaino, infektio, loiset, stressi tai sopimaton ruoka. Vakavat suolistohäiriöt kuuluvat eläinlääkärin
hoitoon, mutta lieviä oireita voit sekä helpottaa että ennaltaehkäistä omin avuin. Tilapäiset ripulitaudit ja ummetus ovat lemmikeillä yleisiä vaivoja, ja menevät yleensä ohi kotona toteutettavalla tukihoidolla.

Avainasemassa hyödylliset mikrobit
Suoliston hyvä bakteerikanta auttaa lemmikkiä monella tavalla: se tekee suolen limakalvon mikrofilmistä
suojaavan, tukee vastustuskykyä ja torjuu haitallisten mikrobien hyökkäyksiä. Bakteerikanta voi häiriytyä mm. ruokavalion vaihtamisesta, stressistä tai antibioottikuurista. Kun tiedossa on mikrobikantaa koettelevia tapahtumia, kuten matka, kisasuoritus tai näyttely, kannattaa ”vatsansuojeluohjelma” käynnistää jo ennakolta. Helpoin tapa huolehtia bakteerikannasta on tarjota lemmikille pre- ja probiootteja
sisältävää ruokaa. Luonnostaan herkän tai antibioottikuureille altistuneen ruoansulatusjärjestelmän tueksi kannattaa tarjota prebioottilisää (esim. Avital Flora). Prebioottivalmiste aktivoi suoliston terveellistä
mikrobikantaa ja ehkäisee sekä ripuli- että ummetusongelmia.

  • Avital Flora sopii koirille ja kissoille suoliston hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja akuutin ripulin sekä ummetuksen hoitoon. Se stimuloi hyvää suolistomikrobistoa ja rauhoittaa ärtynyttä ruoansulatuskanavaa.
  • Nutrima Health Digestion on holistinen, hypoallergeeninen ja funktionaalinen täysravinto, joka on suunniteltu herkkävatsaisille ja yleisistä allergioista kärsiville koirille.

 

avital flora nutrima

Avital Flora norm. 12,99 €                         Nutrima Health Digestion alk. 22,99 €

 

Koska viimeksi kurkistit kitaan?

Hampaita hoitamalla voit välttää ison eläinlääkärilaskun!
Lemmikin suu olisi hyvä tarkastaa kotona viikoittain. Kun seuraat tilannetta säännöllisesti, huomaat helposti pienetkin muutokset, ja samalla eläin tottuu käsittelyyn. Etenkin seniori-ikäisten lemmikkien hampaat kannattaa katsastuttaa vuosittain eläinlääkärillä. Hammasvaivojen taustalla ovat yleensä plakin
kertymisen seuraukset (hammaskivi, gingiviitti, parodontiitti) tai mekaaniset vauriot. Suun bakteeritulehdukset heijastuvat myös muuhun terveyteen ja voivat vaikuttaa mm. sisäelinten toimintaan.

Näin pidät suun kunnossa:

Avital dent avital dent

Avital Avident Oral -jauhe                        Avital Avident -hammastahna 50 ml ja sormihammasharja

 

Mitä kuuluu turkille? Entä turkin alle?

Iho on lemmikin suurin elin, suojamuuri ja turkin ”kasvualusta”. Pidä siitä huolta!
Ihon terveyttä ja kaunista turkkia rakennetaan sekä sisältä että ulkoa. Harjaaminen ja peseminen poistavat likaa, joka ärsyttää ihoa ja toimii kasvualustana haitallisille mikro-organismeille, kuten hiivasienille. Ravitsemuksessa taas avainasemassa ovat mm. hyvät rasvahapot ja puutostilojen torjuminen. Pohjoisissa olosuhteissa loppukesä ja sydäntalvi ovat iholle rankimmat haasteet: talvella keskuslämmitys ja pakkaset kuivattavat ihon, loppukesällä taas kiusaa hautova kosteus. Atopiat ja allergiat ovat myös tavallisia syitä iho-ongelmiin.

Luo edellytykset ihon ja turkin terveydelle näin:

  • Harjaa ja pese turkki säännöllisesti. Harjaaminen stimuloi ihon pintaverenkiertoa ja irrottaa kuollutta karvaa. Selvitä takut kammalla ja käy turkki huolellisesti läpi ihoa myöten. Pesemällä karvapeitteen vähennät takkuuntumista – puhdas turkki myös kestää hankausta ja käsittelyä likaista paremmin!
  • Varmista ravintoaineiden optimaalinen saanti. Tarkasta, että tarjoamasi ruoka sisältää riittävästi korkealaatuista eläinproteiinia. Lisää ruokavalioon omega-3-rasvahappoja (esim. Avital Omega -jauhe) sekä sinkkiä ja biotiinia joko jatkuvasti tai vähintään kuureina karvanvaihdon alla.
  • Käänny tarvittaessa ammattilaisen puoleen. Vie lemmikki eläinlääkäriin, jos se rapsuttelee jatkuvasti tai sen turkki vaikuttaa huonokuntoiselta! Koiran pesun, harjauksen ja kynsienleikkuun voit myös teettää ammattilaisella: Tutustu Mustin ja Mirrin hyvinvointipalveluihin täällä.

 

avital omega avital

        Avital Omega -jauhe 120 g                          Avital Flex -jauhe

Vaali niveliä, jotta liikkuminen olisi vaivatonta!

Lue nivelten hyvinvoinnista ja tutustu tukituotteisiin täällä!